MEGHÍVÓ a Rendszerváltás – ezt akartuk? című beszélgetésre

 

M E G H Í V Ó

a Rendszerváltás – ezt akartuk? című beszélgetésre

A Szervezők a Baloldalért (SZAB) beszélgetéssorozata 2016. június 18-i rendezvényének címe:

Jó állam, rossz állam – kell-e nekünk a nemzetállam?

A már két éve havonta rendszeresen Rendszerváltás – ezt akartuk? című konferencia utolsó programjára hívjuk meg a kedves érdeklődőket, mivel ősztől más címmel kezdünk egy sorozatot.

A június 18-i rendezvény központi témája az állam, a hagyományos nemzetállamok gazdasági, társadalmi és természetesen nemzetközi szerepe. Megvizsgáljuk, miért és meddig lehet még módszeresen felszámolni a jóléti államokat, amit az utóbbi húsz–harminc évben minden európai országban tapasztalunk. Hogyan tud együtt dolgozni az Európai Unió keretében huszonnyolc nemzetállam, milyen erőviszonyok alakultak ki például Németország és az olyan kisebb államok, mint Magyarország között, illetve milyen szerepe van a senki által meg nem választott Európai Bizottságnak.

Időpont: 2016. június 18-án, szombaton 11.30-tól 14 óráig.

Helyszín: Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete, Budapest VI. ker., Városligeti fasor 46.

10.30–10.40 Fellép Zsolnay Júlia színművész.

Témák és előadók 20-20 percben:

Morva Judit: Egy modern állam feladatai: közoktatás, közegészségügy, közlekedés, nyugdíj, kultúra, sport stb.

Somi Judit: Az EU és a nemzetállamok

Nagy András: Tulajdon - államosítás - privatizáció

A konferencia levezető elnöke: Szöllősi Istvánné, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának volt elnöke.

Az előadások után kérdéseket lehet feltenni és véleményt mondani.

A programon – a már megszokott módon – fellép Ungár Istvánné karnagy vezetésével – a Ságvári Endre Ének- és Szavalókórus (SEÉSZ).

Ismét lesz hozom–megosztom piknik.

A rendezvény költségeihez szolidaritási – 100–500 Ft – támogatást kérünk.

Az esemény után a Ságvári Endre Ének- és Szavalókórus próbát tart, amire mindenkit nagy szeretettel és lelkesedéssel várunk.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.