Meghívó rendezvényekre

Tisztelt Barátaink!

Kedves Tagtársak!

 

Partnerszervezeteink, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület, a XIII. kerületi Lokálpatrióták Egyesülete és a Békefenntartók Bajtársi Egyesülete a közeljövőben két XIII. kerületi rendezvényre invitálnak bennünket.

 

1. A május 24-én 11:00 órakor megtartásra kerülő Hősök Napi megemlékezésre a Tüzér parkban (a XIII. kerületi Tüzér utca Pattantyús és Klapka utca közötti szakaszán a Csángó lakótelepen) lévő tavaly felavatott Világháborús Emlékműnél.

2. A június 4-én 17:00 órakor a Civilek Házában (XIII., Váci út 50.) megrendezésre kerülő a "75 éve történt" hadtörténelmi sorozat következő előadására, amely ezúttal az 1944. június 4-i normandiai partraszállás eseményeit eleveníti fel.

 

Egyesületünk egyike volt a Világháborús Emlékmű állítása érdekében összefogott 12 civil szervezetnek, amely végül a XIII. kerületi Önkormányzat támogatásával valósulhatottt meg, és amelynél idén is elhelyezzük a kegyelet virágait.

A "75 éve történt" előadás-sorozat eddigi rendezvényeinek színvonala pedig garanciát nyújt a hasznos és érdekes ismeretek megszerzése mellett a II. Világháború antifasiszta hőseiről való méltó megemlékezésre is.

 

Üdvözlettel:

 

Kronstein István 

elnök

Antifasiszták XIII. Kerületi Egyesülete

 

cikkfeltöltő: 
GB