MEGHÍVÓ Raoul Wallenberg születésnapi megemlékezésére

MEGHÍVÓ

Raoul Wallenberg születésnapján embermentő tevékenységére

emlékezünk

Raoul Wallenberg „Idegen nép hőse is lett” Arany János szavaival, amikor önként vállalkozott arra, hogy „számára ismeretlen emberek életét védje előtte ismeretlen veszélyektől. Ő, aki az életmentés jelképévé nőtt, a saját életét nem tudta megvédeni.” / Ember Mária /

A Raoul Wallenberg Egyesület a Holokauszt Emlékközponttal együttműködésben nyilvános megemlékezést tart.

Helyszín: Bp XIII. Szent István park - Wallenberg emlékmű

Időpont : 2016.augusztus 4. 17 óra.

Emlékbeszédet mondanak: - Colleen Bell az USA magyarországi nagykövete.

                                            - Dr.Szigeti Jenő egyetemi tanár, adventista lelkész

Emlékműsort ad elő a Nyíregyházi Bethlen Gábor Gimnázium - Wallenberg vetélkedőn győztes – csapata./ Papp Bence, Gulyás Fruzsina, Gulyás Gréta/felkészítő tanáruk Gulyás Csaba./Tommy Lapid megmeneküléséről/

Kérjük, vegyen részt a megemlékezésen, hozzon egy szál virágot vagy mécsest, és ossza meg velünk gondolatait.

Raoul Wallenberg Egyesület Elnöksége

Dr. Sebes József. Bp.2016. július 18.

soros elnök

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.