Meghívó: Nyári Demokrata Szabadegyetem 2016. aug. 26-28.

Kedves Barátunk!

A Demokratikus Koalíció 2011. évi ceglédi, majd 2013, 2015. évi taksonyi tábora hagyományainak folytatásaként az idén nyáron ismét tábort szervezünk, immáron az ÚJ KÖZTÁRSASÁGÉRT ALAPÍTVÁNY szervezésében. Elsősorban közösségépítés a cél, ezért a programban játékok, előadások, versenyek és közös gondolkodás lesz az előtérben. A közösségépítéshez szükség van kötetlen együttlétre, közös beszélgetésekre, esti tábortűzre. Ezért Nyári Demokrata Szabadegyetem címmel tábort szervezünk sok politizálással, jó emberekkel és remek előadókkal, amelyre tisztelettel meghívunk. Tartsatok velünk a 2016. augusztus 26-27-28-i napokon, péntek délutántól vasárnap ebédig tartó táborunkba!

Mit kell tudni a táborról?

A tábort Csopakon a Kagyló Hotelben (Csopak, Sport u. 1.) tartjuk és annak szolgáltatásaival valósul meg.

Mit kapok a táborban, és mennyit kell fizetnem ezért?

A programok 18.000,- forintba kerülnek a három napra. Az ár tartalmazza: a szállás 2 éjszakára, étkezések (péntek- vacsora, szombat- reggeli, ebéd, vacsora, vasárnapreggeli, ebéd), valamint a tábor programjain való részvétel. Az egy napi részvétel díja 5000,- forint.

Mit kell tudni a szállásról? Szocreál stílusú szálloda, kényelmes 2 ágyas erkélyes szobákkal, zuhanyzóval, mellékhelységgel. A szállást el lehet foglalni pénteken 14:00 órától, kiköltözni vasárnap délelőtt kell.

Hogyan jelentkezzek? A tábor befogadó képessége korlátozott, ezért jelentkezni kizárólag a részvételi díjat átutalva lehet az Új Köztársaságért Alapítvány számlaszámára: K&H bank 10400171-50526769-76831007. A közlemény rovatban, kérjük feltüntetni: TÁBOR szót és a résztvevő(k) NEVÉT. A befizetésről ÁFA-s számlát állítunk ki és a táborba érkezéskor a regisztrációnál átveheted.

Jelentkezésedet a tabor@ujkoztarsasagert.hu címre küldd.

Részletes programot a későbbiekben teszünk közzé. Tarts velünk!

Budapest, 2016. június 8.
Sebián-Petrovszki László Kolber István Új Köztársaságért Alapítvány Új Köztársaságért Alapítvány képzési igazgató elnök

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.