Meghívó a DK március 15-i tüntetésére és a közös, ellenzéki megmozdulásra

Gyurcsány Ferenc hírlevele

 

Kedves Barátom!
 

Az ellenzék tavaly decemberben kezdődött tüntetéssorozata folytatódik, méghozzá a lehető legméltóbb napon, március 15-én. Nemzeti ünnepünkön az ellenzék és a civilek ismét közösen tüntetnek, természetesen a DK is részt vesz ebben. Előtte azonban, ahogyan a többi ellenzéki párt is, a DK is egy saját tüntetéssel melegít be a közös megmozdulásra.

Mivel a teljes magyar belpolitikában mi képviseljük egyedül az Európai Egyesült Államok eszméjét, meg kell mutatnunk a nemzeti ünnepünkön is, hogy miért vagyunk mi európai magyarok, miért vagyunk mi a legeurópaibb párt.

Ahogy Jókai írta ‘48-ról, “másodszor követelte a korszellem azt a csodát, mely eltörölje a régi, korhadt Magyarországot s alapot teremtsen az új, az Európában számot vető, szabad Magyarországnak”. Ez a mi küldetésünk is, a hazafiak ma is ugyanezért küzdenek. 

 

Találkozzunk március 15-én, pénteken 13 órától Budapesten, az Egyetem téren! A tüntetésen jómagam mellett Molnár Csaba ügyvezető alelnök, EP-képviselő és Rónai Sándor szóvivő, EP-képviselőjelölt is beszélni fognak.

OTT LESZEK!

A tüntetést követően vonuljunk át együtt a közös ellenzéki megmozdulásra, hiszen újra és újra meg kell mutatnunk azt is, hogy ami összeköt minket, az sokkal fontosabb, mint ami elválaszt, az Orbán-rendszer megdöntése pedig mindannyiunk közös célja. A közös ellenzéki tüntetésen több ellenzéki és civil felszólaló mellett a DK európai parlamenti listavezetője, Dobrev Klára is beszédet mond. Hallgassuk meg együtt!

 

Remélem találkozunk, számítok Rád!

Barátsággal,

Gyurcsány Ferenc

 
Gyurcsány Ferenc 
pártelnök

 

Demokratikus Koalíció 
 

Gyurcsány Ferenc 

cikkfeltöltő: 
GB