Meghívó Deák Kázmér grafikai kiállításának megnyitójára és Szentirmay László POLVAX című könyvének bemutatójára

M E G H Í V Ó

Deák Kázmér grafikai kiállításának megnyitójára és utána Szentirmay László POLVAX című könyvének bemutatójára  2019. május 2., csütörtök 17.00 óra Cultiris Galéria Örkény István Könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

 Deák Kázmér grafikus

Arcok, emlékezések című, és a POLVAX könyvhöz kapcsolódó grafikai kiállítását  Halász Géza karikaturista nyitja meg

Ha bárhol meglátok egy karakteres arcot, kényszert érzek annak megrajzolására. Ahhoz pedig, hogy ezeket az arcokat megörökítsem, papírra képezzem, a legjobb eszköz számomra a vonal. Ami ennek a kiállításnak a képeit összefogja, az a szatirikus ábrázolásmód. Helyenként erősebben, máshol kevésbé karikírozottan. Szentirmay László Polvax című könyvének illusztrációi a politikai klubestekre meghívott ismert politikusokról, művészekről, közéleti személyekről készültek. A 15 éve folyamatosan bővülő „szociografikáimmal” a mai magyar valóságot tárom magunk elé szatírikus fűszerezéssel. Az „emlékezések” falán pedig a 3 éve eltávozott két óriásnak, Kaján Tibornak és Császár Tamásnak állítok emléket. (Deák Kázmér)

 

Közreműködik:

a Kodachrome (Jobbágy Bence, Méhes Adrián) www.facebook.com/deakkazmerart

 Beszélgetés a POLVAX könyvről, a szerző, Szentirmay László közreműködésével

A könyvet Farkas Zoltán, újságíró mutatja be

 Moderátor: László Ágnes

E könyv a civil világ kicsiny szabad köreiről és azokat számtalan disznószemével figyelő hatalomról szól. Két korszakról. Az egyikben a kádári hatalom leépüléséről és az egyetemi klubvilág fölépüléséről, a másikban az orbáni hatalom kiépüléséről és a civil világ megfojtásáról szól a mese. Visszatekintve, az 1970-es és 80-as évek hősi kornak tűnnek, a 2010-es évek pedig szánalmas és alantas világnak. Szentirmay László egybegyűjtötte egy hajdani legendás, közgázos klub dokumentumait, és nagy szorgalommal átvilágította a megfigyelőket, hogy ebből megírja egy tisztességes és bátor vállalkozás, a közgazdász diák szabadságharc történetét. (Lengyel László)

(A könyvről részletesebben: www.polvax.blog.hu)

Kérjük, jelezze vissza részvételét az agnes.laszlo@kossuth.hu címre.

 

cikkfeltöltő: 
GB