MEGHÍVÓ Az 1956-os magyar forradalom és az értelmiség c. Konferenciára

Bibó István Közéleti Társaság rendezvénye

Meghívó

 
A Bibó István Közéleti Társaság 2016. október 16-án, vasárnap 14 órakor nyilvános konferenciát rendez az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hotel Hungaria City Centerben (1074 Budapest Rákóczi út 90.)
 

Az 1956-os magyar forradalom és az értelmiség
(Lázadó értelmiség)

 

címmel.
 

Előadók:
Kende Péter politikai esszéíró, az MTA külső tagja: Megnyitó beszéd;

 
Széchenyi Ágnes Pulitzer-emlékdíjas irodalomtörténész: Írók és újságírók lázadása;

 
Huszár Tibor Széchenyi-díjas akadémikus: A Petőfi Kör;

 
Rainer M. János Széchenyi-díjas történész: Nagy Imre értelmiségi bázisa;

 
Márton László író: Tanárok és diákok;

 
Pomogáts Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész: Írók és újságírók a forradalomban;

 
Standeisky Éva történész, akadémiai doktor: A megtorlás: Déry Tibor és társainak pere;

 
Sándor Iván Kossuth-díjas író: Értelmiség és forradalom az Idő rostáján -1956/2016-

 
 

Felolvas:
Balázsovits Lajos Érdemes Művész

Részvételi szándékát, valamint az Önnel együtt érkezők számát a terem korlátozott befogadóképessége miatt feltétlenül jelezze 2016. október 10-ig abibotarsasag@gmail.com címen. 

A belépés ingyenes, de kérjük, hogy a terem bejáratánál felállított perselyben ki-ki helyezze el a rendezvény költségeihez való önkéntes hozzájárulását. 

Szeretettel várjuk!

Volosin Hédi
főtitkár

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.