MEGHÍVÓ

Az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája tisztelettel meghívja
Önt a „Hogyan javítható az Európai Unió versenypolitikájának hatékonysága?” című szakértői konferenciára.

 Időpont: 2016. július 8., péntek, 10.00 óra

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia, Kodály-terem

(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

 

Meghívott előadók:

Dr. Szanyi Tibor – jelentéstevő, európai parlamenti képviselő

Paul Csiszár – igazgató, Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága

Dr. Sárai József – irodavezető, Nemzetközi Iroda, Gazdasági Versenyhivatal

 A rendezvény szakmai moderátora: Dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán, ügyvéd, a Magyar Versenyjogi Egyesület elnöke

 

 A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérem, hogy részvételi szándékát
2016. július 6-ig jelezze az epbudapest@europarl.europa.eu e-mail címen.

 A konferencia nyelve a magyar és az angol, tolmácsolást biztosítunk.

 A rendezvény célja, hogy a versenypolitika szakterületén és témakörében érdekelt magyarországi szakértőkkel, jogalkalmazókkal és szervezetekkel megvitassa az Európai Bizottság versenypolitikáról szóló 2015. évi jelentését. Az Európai Parlament a Dr. Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő, a téma kijelölt jelentéstevője által készített állásfoglalásban véleményezi az Európai Bizottság beszámolóját, további iránymutatásokat adva a Bizottság számára az uniós versenypolitika alkalmazása, betartatása és a szabályozások lehetséges módosítása terén.

Háttér

További információ

DAMOKOS Bence
Európai Parlament
Tájékoztatási Irodája Magyarországon
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3552
Mobil: +36 30 603 0575
E-mail: bence.damokos@europarl.europa.eu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.