MEGHÍVÓ

A „ZAVAROS? BÖLCS ÉS NAGY VOLT A DUNA” címmel megrendezésre kerülő szemináriumunkon örömmel vennénk részvételét.

MEGHÍVÓ 

Öt éve, hogy elfogadásra került az Európai Uniónak a Duna Régióval foglalkozó stratégiája. Bár EU-s léptékben a fél évtized nem tűnik hosszúnak, mi mégis elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy olyan kérdésekre keressük a választ, mint: 

-         mennyire váltotta be a magyar EU elnökség alatt elfogadott Duna Régió Stratégia a hozzá fűzött reményeket?

-         mi újat hozott a Duna menti országok együttműködésében a Stratégia? Mik az eredmények?

-         milyenek a tapasztalatok a magyar prioritások (pl. vízminőség) végrehajtása területén?

-         és egyáltalán és nem utolsósorban: hol a helyünk nekünk, társadalmi szereplőknek ebben a folyamatban?

Ilyen és ezekhez hasonlatos kérdésekre keressük a választ a Nemzetközi Duna Naphoz kapcsolódó szemináriumunkon előadóink segítségével:

Joó István,
az EU Duna Régió Stratégiája végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, aki a Stratégia megvalósítása során elért eredményekről szól; 

Dr. Rácz Sándor,
aki a TESZ megyei elnökeként a folyó szerepéről beszél egy Duna-menti város (Győr) szemszögéből és 

Dr. Perger László,
az egyik magyar prioritásterület, a vízminőség kérdésének koordinátoraként beszél munkájáról.

Tájékoztató hangzik még el a 2016. november elején Pozsonyban megrendezésre kerülő nemzetközi Duna Fórumhoz kapcsolódó civil társadalmi programról, részvételünk lehetőségeiről. 

Az előadásokat követően eszmecserére kerül sor, melyben számítunk a résztvevők kérdéseire, véleményére, javaslataira. 

Terveink szerint a rendezvényen elhangzottak figyelembe vételével javaslatokat teszünk arra, hogyan lehet erősíteni a társadalmi részvételt a Duna Régió Stratégia megvalósításában. 

A „ZAVAROS? BÖLCS ÉS NAGY VOLT A DUNA”
címmel megrendezésre kerülő szemináriumunkon örömmel vennénk részvételét. 

Időpontja:
2016. június 30. (csütörtök) 10.30-13.00 óra

Helyszíne:
Civilek Háza, 1132 Budapest, Váci út 50.

(a Lehel téri piaccal szemben, legközelebbi metrómegálló: Lehel tér, M3) 

Szemináriumunk egyben a 2017-ben Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi Duna Fórum társadalmi előkészítését is szolgálja. 

A rendezvényt szerény kínálással zárjuk. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni 2016. június 27-ig a jelentkezési lap kitöltésével lehet: http://goo.gl/forms/QBytZrwZ9qb8vxjC2

 

 

 

 
 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.