MEGHÍVÓ

Emlékeztető: A Politikai Osztálylétszám fotóalbum bemutatója - 2016. június 10. (péntek)

Emlékeztető: A Politikai Osztálylétszám fotóalbum bemutatója - 2016. június 10. (péntek)

Ezúton szeretnénk tisztelettel emlékeztetni a Politikai Osztálylétszám című politikai fotóalbumunk bemutatójára.

A rendezvény időpontja: 2016. június 10. (péntek), 10.30 – 13.00

A rendezvény helyszíne: Taste Loffice, 1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.

Ha részt kíván venni rendezvényünkön, és még nem regisztrált, akkor kérjük, hogy az info@policysolutions.hu e-mail címen jelezze szándékát.

A Friedrich Ebert Alapítvány és a Policy Solutions tavaly „Politikai Osztálylétszám” néven indított egy programot, melynek célja az volt, hogy alaposabban megismerhessük az egyes pártok tipikus szavazóinak életmódját, értékrendjét és szokásait. A közvélemény-kutatások alapján egy egyedülállóan összetett képet kaptunk 20 meghatározó magyar társadalmi csoportról - hátterükről, érdeklődésükről, jövőképükről. A csoportokról a számos nemzetközi díjjal elismert Stiller Ákos fotóriporter készített szociofotókat, és a képek alapján kiállítás is nyílt. A képek és az egyes választói csoportok leírása most megjelenik egy fotóalbum formájában.

A rendezvény Jan Niklas Engels (FES) és Boros Tamás (Policy Solutions) megnyitójával kezdődik, ezt követően pedig Réz András esztéta, filmkritikus mutatja be a fotóalbumot. A bemutató rendezvény keretében egy panelbeszélgetésre is sor kerül, melynek során szakértők különböző nézőpontokból vitatják meg a tipikus magyar választói csoportok jellemzőit. A panelbeszélgetésen Kozák Ákos szociológus, a Gfk Hungary igazgatója, Magyar Kornélia politológus, a Magyar Progresszív Intézet igazgatója, Stiller Ákos a HVG fotóriportere vesz részt. A beszélgetést Varró Szilvia újságíró, az X Kommunikációs Központ igazgatója vezeti.

A rendezvény közönsége ingyenesen megkapja a fotóalbum egy példányát.

A rendezvény részletes programját csatolva találja.

A beszélgetés nyelve magyar és angol, szinkrontolmácsot biztosítunk. 

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!

Üdvözlettel:

Policy Solutions

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.