MEGHÍVÓ „Tájkép csata után. Vagy előtt?

MEGHÍVÓ

a „Tájkép csata után. Vagy előtt?”
című, az angol népszavazási helyzetről rendezett
fórumra 

Azt talán a legelfogultabb futballrajongók is elismerik, hogy Angliának az izlandiaktól elszenvedett veresége a most folyó foci EB-n mégiscsak eltörpül a minapi szigetországbeli népszavazás váratlan eredménye mellett. Ez utóbbi ugyanis azt jelenti, hogy az Egyesült Királyság kiiratkozik az Európai Unióból. 

Hogyan történhetett ez meg és mi lehet ennek a precedens nélküli fejleménynek a következménye? Mennyire érinti ez a váratlan fejlemény Magyarországot? Nőnek az esélyeink nekünk, magyar és egyben európai állampolgároknak arra, hogy javaslataink meghallgatásra találnak Brüsszelben? 

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük közösen a választ szakértő előadónk Inotai Edit külpolitikai újságíró segítségével. 

Mikor? 2016. július 13. (szerda) 10.00-11.30 óra között 

Hol? Civilek Háza (1132 Budapest, Váci út 50., a Lehel téri piaccal szemben)

 A rendezvény nyitott, azon minden érdeklődőt szívesen látunk. Kérjük, hogy részvételi szándékát a jelentkezési lap kitöltésével jelezze: http://goo.gl/forms/Y6ZJnMPRQNFOvJf62

 Jelentkezési határidő: 2016. július 11. (hétfő) 17.00 óra 

Részvételére számítva üdvözli a házigazda

Európa Ház

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.