MEGHÍVÓ Ökotárs Alapítvány Civil Bátorság Estéje

Ökotárs Alapítvány

Az Ökotárs Alapítványnál és partnereinél tartott rendőrségi házkutatás második évfordulóján ismert civil szervezeti vezetőkkel tekintjük át a hazai civil szektor helyzetét Közösen elemezzük az USAID Civil fenntarthatósági jelentésének legfrissebb eredményeit is és megpróbálunk választ találni az alábbi kérdésekre is: Mi a civilek fő erőssége és gyengesége? Mi a munkájuk jelentősége és eredménye? Mi nem lenne, ha nem lennének civilek? De szóba kerül majd az is, hogy milyen az összefogás és a szolidaritás köztünk, és vajon eredményesen vitatkozunk-e egymással. Sorra vesszük a fenyegető kihívásokat és a jövő bizonytalanságait, és megpróbáljuk feltárni a kiaknázatlan lehetőségeket és utakat is.

 

Alapvető igazság, hogy a civil szektorra és szervezeteire minden egészséges demokratikus társadalomnak szüksége van. Azokra, akik gyerekeket gyógyítanak, ételt osztanak, kutyákat mentenek, de azokra is, akik felszólalnak az elesett társadalmi csoportok védelmében, kifejtik véleményüket, szabályozási javaslatokat tesznek – vagyis általában véve hallatják hangjukat, részt vesznek közös ügyeinkben, vitatkoznak, akár az utcán is. Noha ezek az emberek különböző módszerekkel és terepeken dolgoznak, egyvalami összeköti őket: olyan dolgokat csinálnak, amelyek jobbá teszik az életünket és közösséget kovácsolnak elszigetelt embercsoportokból. Szerencsére Magyarországon is sokszínű civil szektor alakult ki az elmúlt évtizedekben, sokféle társadalmi-közösségi ügyet képviselve.

 

A civilek – bármi történjék is – itt vannak, és valamennyiünkért, közös ügyeinkért tesznek, dolgoznak nap mint nap. Mit és hogyan – erről szól ez az este, meg arról, hogy megünnepeljük mindazt, amit közösen elértünk.

 A beszélgetés résztvevői:

- Móra Veronika, igazgató, Ökotárs Alapítvány (felvezető és moderátor)

- Ámon Ada, elnök, Energiaklub

- Kapronczay Stefánia, ügyvezető igazgató, Társaság a Szabadságjogokért

- Nun András, igazgató, Autonómia Alapítvány

- Schmidt Hajnalka, igazgató, Greenpeace-Magyarország

- Varga Máté, elnök, Civil Kollégium Alapítvány

Helyszín és időpont:

Mika Tivadar Mulató (Bp. VII. ker. Kazinczy u. 47.) – nagyterem és kerthelység

2016. szeptember 8. (csütörtök), a kerekasztal beszélgetés 17.30-kor kezdődik és várhatóan kb. 19.00 óráig tart. Utána kötetlen ünnepség és buli kifulladásig!

 

A rendezvény nyilvános és ingyenes; a fogyasztás önköltséges; előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

cikkfeltöltő: 
GB