Matolcsy vagy lemond, vagy bizonyítja a puccskísérletet

Miután a szakszolgálatoknak nincs semmilyen információjuk a Matolcsy György által bejelentett puccskísérletről, a Magyar Nemzeti Bank elnökének alapvető érdeke, hogy tisztázza: ő hazudott a parlamenti beszámolója során, és emiatt le kell mondania, vagy olyan értesülései vannak, melyekről még az illetékes hatóságoknak sincs tudomásuk.

Matolcsy György szavahihetőségének tisztázása alapvető nemzeti érdek, mivel hazugságon kapott ember nem lehet a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

Az MSZP ezért kezdeményezi, hogy a jegybank elnöke személyesen magyarázza meg kijelentéseit a Gazdasági bizottság, a Nemzetbiztonsági bizottság és Honvédelmi és rendészeti bizottság előtt. Emellett fenntartjuk azt is, hogy parlamenti vizsgálóbizottság derítse ki, melyik ország vett részt a Matolcsy György által bejelentett összeesküvésben, milyen eszközöket használtak a támadáshoz, hogyan sikerült azt elhárítani, és fennáll-e még ez a veszély.

Bár Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a vizsgálóbizottság felállításának támogatását azzal utasította vissza, hogy annak megvitatása az illetékes szakbizottságok hatásköre, sajnálatos módon elkerülte a figyelmét, hogy a saját frakciójának bizottsági tagjai ezt a lehetőséget korábban már leszavazták.

Javasoljuk, a Fidesz-frakció vizsgálja felül ezt az álláspontját.

Szakács László, frakcióvezető-helyettes - OS

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.