MAGYAROK HOLLYWOODBAN - Meghívó a dokumentumfilm sorozat második részének vetítésére és beszélgetésre

M E G H Í V Ó

a MAGYAROK HOLLYWOODBAN dokumentumfilm sorozat második részének vetítésére

2019. október 17., csütörtök 17.00 óra Örkény István Könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

 

Sugár Ágnes, a Klubrádió szerkesztőségvezetője, televíziós-rádiós újságíró és vendégei közreműködésével három részben (havi 1 alkalommal) felidézzük a magyarok megjelenését és szerepét a világ filmfővárosa, Hollywood történetében.

 

A második rész: Az Álomgyár címet viseli. Ebben az álomgyár kötelező profilváltásait, a filmes világuralom megőrzése érdekében megtett, mindig jól eltervezett stratégiai lépéseit mutatja be. És azokat a magyar származású filmeseket, akik ebben a harcban múlhatatlan érdemeket szereztek. És nem egyszer talán nehezen gyógyuló sebeket is.

Ők pedig: Joe Pasternak, Gaál Franciska, Kertész Mihály (Michael Curtiz), Peter Lorre (Lőwenstein László), Szőke Szakáll, Alexandre Trauner (Trauner Sándor), Rózsa Miklós, George Cukor, Lugosi Béla, Johnny Weissmüller

 

A három részes sorozat arról mesél, miként született ez a sokat bírált, de máig a figyelem középpontjában lévő, világméretű showbusiness: Hollywood. Milyen kapcsolatban vannak, hogyan hatottak, hogyan hatnak egymásra a XX. Század talán legnagyobb csodája a film és a tehetségesnek mondott magyarok? A kezdetektől napjainkig.

 

Sugár Ágnes bevezetőjében, majd a vetítésre kerülő filmben hozza közelebb hozzánk ezt a fantasztikus történetet. Láthatjuk interjúit és filmrészleteket, olyanokat is, amelyek nem jutottak el a magyar közönséghez.
 

A film után a szerkesztő-riporter vendégével, Geréb Anna filmtörténésszel beszélget.

 

Kérjük, jelezze vissza részvételét az agnes.laszlo@kossuth.hu címre.

 

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

cikkfeltöltő: 
GB