Magyar Színház - 2016. szeptember 30. vagy október 1. vagy október 19

Kedves barátok

szerintem ti ezer éve nem jártatok erre, gyaníthatóan azt is elfelejtettétek már,

hogy a Hevesi Sándor téren egykor színház állt. Most is áll és pont úgy néz ki, mint amikor utoljára jártatok benne.

A gyerekelőadások nagyon színvonalasak, nem csak az unokák de a nagyszülők is szeretik, szóval némelyikteknek

jól jöhet ez a tudás. Nézzétek meg a honlapon: http://pestimagyarszinhaz.hu/eloadasok/ 

 

Erre most próbáljatok rá. Legyen egy vidám estétek, hiszen az oroszok

már a spájzban.....

Szövegközi kép 1

 

Szeretettel várunk Dobozy Imre: A tizedes meg a többiek előadásán. 

2016. október 1-én szombaton, vagy október 19-én szerdán. 

Az előadás 19:00-kor kezdődnek. 

A szakmai jegy ára 1.500.-, ez ugye 2 jegy esetén 3.000.- 

 

(Ha számlát igényelnél, írd meg, és a jegy átvételekor megkapod.)

 

Kérlek regisztrálj ezen az e-mail címen: serzsimagyarszinhaz@gmail.com)

A jegyigényeket a visszajelentkezés sorrendjében tudjuk teljesíteni. A regisztráció határideje szeptember 27-e, 12:00. 

 

----------------------

 

Bár Dobozy Imre nevéhez köthető a kisregény, a filmes legendáról csak Szász Péter és Keleti Márton tehet. A magyarok vitézségéhez méltó filmalkotás született és ez a szöveg az, ami most színpadra kerül. 

A II. világháború vége felé járunk. A Magyarországon harcoló felek egyre fáradtabbak, kimerültebbek, és egyre kevesebben akarnak önként és dalolva a frontra menni. Mindenfelé lógósokba botlik az ember. Főhősünk, a tizedes is azért oson be egy elhagyatottnak látszó kastélyba, hogy végre megpihenhessen a frontvonalak között. Ám nemsokára kiderül, hogy a kastély más katonaszökevényeknek is a tanyája, és ezekből az ágrólszakadtakból ügyes, ravasz és túlélésre képes csapatot kellene kovácsolni…
2017-ben a szerző, Dobozy Imre születésének 100. évfordulóját ünnepeljük. Ő maga sem sejtette, hogy ez a kisregénye filmtörténeti alappá változik. 

Szász Péternek, a legendás film dramaturgjának köszönhetően a szöveg és egyes mondatai jelképessé váltak az évek során, és valahogy folyton aktuális:  “már a spájzban vannak az oroszok”,

De az is biztos, hogy “mi mindig zabálunk – magyar átok” és az is, hogy "mi megadni se tudjuk magunkat rendesen". 

Ez a megunhatatlan komédia arról szól, hogy nagy ívben teszünk a történelemre, ő meg ránk. 

Igazi szeretetreméltó vallomás is a jólelkű, de rafinériára mindig kész kisemberről, aki csupán túl akarja élni a történelem viharait és egy egészen kicsit szeretne jól járni. De legalább is nem rosszul. Pedig tudja, hogy mindig ez a vége. 

 

http://pestimagyarszinhaz.hu/a-tizedes-meg-a-tobbiek/

 

Molnár tizedes - Bede-Fazekas Szabolcs

Albert - Eperjes Károly

Gálfy -  Fillár István

Szíjártó - Horváth Illés

Grisa -  Takács Géza

Gáspár -  Rancsó Dezső

Fekete -   Szatmári Attila

A rendező - Lengyel Ferenc

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.