Magyar Békekör Vlagyimir Putyin budapesti látogatásáról

Budapest, 2017. február 1. szerda (MSZF)

A Magyar Békekör szerdán üdvözölte Vlagyimir Putyin budapesti látogatását. A jól alakuló magyar-orosz viszony elismerését látja benne, és nagyon fontosnak tartja a hídépítés szempontjából Kelet és Nyugat között.

    Orbán Viktor személyében Putyin elnök olyan politikussal tárgyal, aki Romániától, Lengyelországtól és a balti államoktól eltérően nem engedett az oroszellenességnek, csak szerény mértékben veszi ki részét a NATO Oroszország ellen irányuló felvonulásából, és üdvözölte Trump kapcsolatépítését az oroszokkal, különösen a nemzetközi terrorizmus elleni harcban, és a kereskedelem terén.

    Orbán Viktor jól látja, hogy ha Magyarország az Európai Unió és a NATO túsza marad a konfrontációs politikában, és a migráció kérdésében, különös tekintettel a népvándorlás okainak meg nem szüntetésére, nem csak az ország gazdasági boldogulása kerülhet veszélybe, hanem a léte is – írja a Békekör.

     A Békekör egyetértően idézte Szijjártó Péter külügyminiszter szavait: „Egy potenciális konfliktus Oroszország és az EU között rendkívül súlyos következményekkel járna Magyarországra nézve. A világtörténelemben Közép-Európa mindig a legrosszabb helyzetben volt, ezért számunkra különösen fontos, hogy a Nyugat és a Kelet pozitívan együttműködjön, kulturáltan és pragmatikusan”.

     A Magyar Békekör azt szeretné, ha a magyar diplomácia helyes felismerését konkrét tettek követnék: szeretné, ha Magyarország nem szavazná meg többé az oroszellenes szankciókat, nem hajtana fejet az EU-nak, és állna el megannyi előnyös keleti beruházási, köztük energetikai, és kereskedelmi lehetőség kihasználásától. Szeretné, ha nem vennének részt a NATO keleti terjeszkedésében. Ezt a fellépést most elősegítheti az új amerikai politika. Az, hogy Trump „idejétmúltnak” nevezte a NATO-t és javítani kívánja Washington viszonyát Moszkvával.    

     „Oroszország egyenjogúságon, kölcsönös tiszteleten és előnyökön alapuló együttműködést akar. A Békekör igazat ad neki, mi is ezt akarjuk! El kell indulni afelé, hogy keleti-nyugati összefogással létrejöjjön egy közös gazdasági és biztonsági rendszer.

     Hazánk legszebb hagyományaihoz méltóan cselekedne, ha aktívan kivenné részét egy ilyen új világrend megteremtéséből – áll a Magyar Békekör állásfoglalásában Vlagyimir Putyin budapesti látogatásáról.+++

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.