Magyar Békekör: szolidaritás az orosz és a német néppel

Budapest, 2016. december 21. szerda (MSZF)

A Magyar Békekör szerdán együttérzéséről és szolidaritásáról biztosította az orosz és a német népet, valamint azoknak az orosz és német embereknek a hozzátartozóit, és szeretteit, akiknek az életét hétfőn oltották ki Isztambulban és Berlinben.

    Andrej Karlov, Oroszország ankarai nagykövetének aljas meggyilkolása (hátba lőtték), és a berlini karácsonyi vásáron elkövetett tömegmészárlás annak jele, hogy meghatározott körök szélsőséges módszerekkel próbálják visszaforgatni a történelem kerekét, és megakadályozni a népek szabadságát. Egyik eszközük a terrorizmus, melyet a háttérből irányítanak, mert céljukat, a népek leigázását, országok szétdarabolását, forrásaik elvonását, és a demokrácia felszámolását nyílt sisakkal nem vállalják.    

    A Magyar Békekör szerint a terrorizmus a globalizált finánctőke legszélsőségesebb köreinek eszköze uralmának fenntartásához a XXI. században. Ahhoz, hogy meghiúsítsák törekvéseiket és véget vessenek kíméletlen, aljas cselekedeteiknek, nemzetközi összefogásra van szükség a terrorizmus ellen.

    A Magyar Békekör történelmi jelentőségűnek tartja Aleppo felszabadítását a terrorista rémuralom alól, és azt a nemzetközi összefogást, amely Moszkvában jött létre Oroszország, Törökország és Irán között a szíriai terrorizmus teljes felszámolására és a szíriai békés rendezésre. A Magyar Békekör azt szeretné, ha az antiterrorista együttműködés világméretűvé válna, és mind az Egyesült Államok, mind Nyugat-Európa részt venne benne ahelyett, hogy erőit Oroszország ellen vonultatná föl!

   Bízunk benne, hogy a józanész felülkerekedik a világuralmi ösztönökön, és a II. világháborúban megismert koalíciós összefogáshoz hasonlóan képes lesz legyőzni korunk pestisét!+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.