Magyar Békekör közleménye

A Magyar Békekör meghívja Önt

 

Dr. Szenes Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar

Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszék tanszékvezető egyetemi tanárának

előadás-beszélgetésére

 

Helyszín: Szakszervezetek Háza, Budapest,VI. kerület, Benczúr utca 45. III. emelet 307. terem

A Szakszervezetek Háza a Dózsa György út és a Benczúr utca sarkától kb. 50 méterre található.

 

A rendezvény időpontja: 2016. június 23. (csütörtök) 17 óra

 

Téma: a NATO és Oroszország viszonya, különös tekintettel a 4 ezer fős NATO haderő baltikumi és lengyelországi telepítésére, a NATO rakétavédelmi egység romániai és lengyelországi telepítésére, a magyar honvédség részvételére a haderőben, a NATO haderő-fejlesztésre adott orosz válaszra, a NATO kibővítésére Montenegróval, tervezett kibővítésére Macedóniával és Grúziával, az ukrán konfliktusra, a varsói NATO-csúcs várható döntéseire, hazánk biztonságára.

 

Az előadás-beszélgetésre minden érdeklődőt és sajtóorgánumot szívesen látunk.

Részvételét előre jelezheti az alábbi címen:

magyarbekekor@gmail.com

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.