M E G H Í V Ó EGY ARANY PROGRAMRA

 

Az Arany János balladái Zichy Mihály rajzaival című kötet és az Arany klasszikusok sorozatban megjelent

József Attila, Radnóti Miklós, Arany János és Ady Endre összegyűjtött verseinek

bemutatójára

 

2016. november 24., csütörtök 17.30 óra

Örkény István Könyvesbolt

(1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

 

Az Arany János balladái Zichy Mihály rajzaival című kötetet

MONOK ISTVÁN,

az MTA Könyvtár és Információs Központ főigazgatója

 

Az Arany klasszikusok sorozatot

REMÉNYI JÓZSEF TAMÁS, szerkesztő

mutatja be

 

Arany János (1817–1882) 1853-tól kezdte írni balladáit, amelyek elsősorban az 1848-as forradalom bukása utáni politikai, történelmi körülményekből születtek meg. Az volt a céljuk, hogy elősegítsék a nemzeti egység fenntartását és fokozzák a nemzet erkölcsi erejét.
Kötetünk, amely először Ráth Mór kiadásában négy kötetben látott napvilágot, Arany János 24 balladáját tartalmazza Zichy Mihály (1827–1906) rajzaival. Most a Kossuth Kiadó, az MTA Könyvtára és az Országos Széchényi Könyvtár gondozásában ezeket a szövegközi rajzokkal illusztrált balladákat egy kötetben adja közre.

 

 

Kérjük, jelezze vissza részvételét az agnes.laszlo@kossuth.hu címre.

 

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.