Márki-Zay: Két témában is népszavazási aláírásgyűjtés indul szerdától

Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.

https://nepszava.hu/3140698_marki-zay-ket-temaban-is-nepszavazasi-alaira...

Szerdán elkezdődhet az aláírásgyűjtés ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, mely a Diákváros megépítését és az álláskeresési járadék 270 napra emelését tűzte ki célul

- jelentette be az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a kérdéseket korábban Karácsony Gergely nyújtotta be. A politikus szerint ezek a témák az emberek valódi problémáival foglalkoznak. A Fudan Egyetemet „kínai kommunista migráns-egyetemnek” titulálta, mely szerinte több pénzt kapna, mint az összes magyar felsőoktatási intézmény. Éppen emiatt azt szorgalmazta, hogy a Fudan Egyetemről szóló törvényt vissza kell vonni. Az álláskeresési járadékkal kapcsolatban megjegyezte, jelenleg Magyarországon jár a legrövidebb ideig támogatás annak, aki elveszítette a munkáját. „A Covid-járvány idején állásukat veszített emberek támogatása szintén az összefogásról, a szolidaritásról, a szeretetről és a gondoskodásról szól” - fogalmazott.  Az ellenzéki politikus úgy véli, az ország egyik legsúlyosabb problémája a rekord méretű infláció. Így, ha öt százalék nyugdíjemelésről beszélünk, akkor ez tíz százalékos infláció esetén öt százalékos csökkenés. Ide sorolta még a korrupció magas mértékét is - ennek példájaként megemlítette, hogy „az Igazságügyi Minisztériumból szervezik a lopást”. Kitért arra is, hogy Magyarország élre ugrott a koronavírus miatti halálozások tekintetében. A világ legrosszabbul védekező kormányának ténykedése miatt veszítette életét 36 ezer honfitársunk - tette hozzá.   Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban azt mondta, jelen lesznek Budapesten valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat. Mindenkit arra kért, hogy szánjanak erre egy percet az életükből,

„hogy ezzel kezükbe vegyék az ország sorsát és ne hagyják, hogy ezt is ellopják Önöktől”.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.