Lavrov: Oroszország és az Egyesült Államok érdekei számtalan területen egybeesnek

Moszkva-Washington-Budapest, 2017. január 31. (MSZF)

Putyin és Trump elnök szombati telefonbeszélgetése jó volt mind politikai, mind személyes vonatkozásban. Egyórás beszélgetésük megmutatta, hogy Oroszország és az Egyesült Államok érdeke számtalan területen egybeesik, a két vezető szót ért a kölcsönös tisztelet alapján, és lektorálás nélkül akar kapcsolatot tartani egymással, országaik érdekeiből kiindulva – idézte a Magyar Békekör Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában elhangzott értékelését.

      Trump és Putyin megállapodott abban, hogy szakértői szinten együtt dolgoznak további kapcsolataik részeként. Szakértőik feladatává tették, hogy közös koordinált lépéseket dolgozzanak ki a terrorizmus elleni harcban. Szeretnének eredményeket elérni, de a gyakorlati munka még hátravan – mondta Lavrov.

      A Fehér Ház sajtóirodája szerint „az orosz és az amerikai elnök hozzáfogott a kapcsolatok javításához Moszkva és Washington között”.

     Egy amerikai szakértő szerint a kereskedelmi viszony fellendítésének szándéka arra utal, hogy csak idő kérdése az oroszellenes szankciókkal történő leszámolás. Annál is inkább, mivel az Exxon vissza akar térni az Északi-sarkvidék kutatásához Oroszországgal.

     „Donald Trump boldogságot és jólétet kívánt az orosz népnek, és kérte Putyint, hogy adja át neki. Hozzáfűzte: az amerikai nép jó érzést táplál Oroszország és az orosz emberek iránt. Vlagyimir Putyin a maga részéről az orosz emberek hasonló érzéseiről biztosította az amerikaiakat. Putyin emlékeztetett arra, hogy Oroszország támogatta az Egyesült Államokat több mint kétszáz éven át, szövetségese volt a két világháborúban, most pedig fontos partnerként tekint az Egyesült Államokra a nemzetközi terrorizmus elleni harcban” – áll a Kreml beszélgetésről kiadott összefoglalójában.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.