A lakosság segítségét kérik az eltűnt Hüvelyes Lajos felkutatásáért

Budapest, 2016. augusztus 16. kedd (MSZF)

  A lakosság segítségét kéri a Magyar Szociális Fórum Hüvelyes Lajos felkutatásáért. Előzőleg a rendőrség segítségét kérték a csütörtökön eltűnt 73 éves rokkant előkerítéséért, de négy nappal ezelőtti kérésükre nem kaptak választ – jelentette az emberjogi mozgalom kedden.

    „Kérjük, aki tud, segítsen! Mozgósítsa kapcsolatait a helyszínen, vagy másutt! Ez többé már nem csupán Hüvelyes-ügy! Amit művelnek vele, közveszélyes, alapvető emberi jogokat sért, és mint ilyen össztársadalmi ügy!” – áll az MSZF lakossághoz intézett hétfői felhívásában.

    A VI. kerületi önkormányzat egyik alkalmazottja szerint a rokkant embert Tatárszentgyörgyre szállították csütörtökön, de „felsőbb utasításra” nem mondhatta meg, pontosan hová. A pomázi Gálfi Béla kórház I. sz. pszichiátriai osztályáról történt elszállítása óta lehetetlen telefonon beszélni Hüvelyes Lajossal, mert mobilját üzemen kívül helyezték.

    Bundula Csaba, terézvárosi alpolgármester július 30-án fényképeket tett közzé az Interneten arról a tatárszentgyörgyi házról, amelyikbe Hüvelyes Lajost akarták költöztetni. Az MSZF arra kéri az embereket, hogy aki azonosítani tudja a helyszínt, jelezze a ház címét a szocialisforum@gmail.com e-mail címre!

    A Bundula Csaba által közreadott fotók linkje: http://www.13keruleti-hirhatar.hu/hirek/a-terezvarosi-onkormanyzat-fotokkal-igazol . +++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB