A lakosság segítségét kérik az eltűnt Hüvelyes Lajos felkutatásáért

Budapest, 2016. augusztus 16. kedd (MSZF)

  A lakosság segítségét kéri a Magyar Szociális Fórum Hüvelyes Lajos felkutatásáért. Előzőleg a rendőrség segítségét kérték a csütörtökön eltűnt 73 éves rokkant előkerítéséért, de négy nappal ezelőtti kérésükre nem kaptak választ – jelentette az emberjogi mozgalom kedden.

    „Kérjük, aki tud, segítsen! Mozgósítsa kapcsolatait a helyszínen, vagy másutt! Ez többé már nem csupán Hüvelyes-ügy! Amit művelnek vele, közveszélyes, alapvető emberi jogokat sért, és mint ilyen össztársadalmi ügy!” – áll az MSZF lakossághoz intézett hétfői felhívásában.

    A VI. kerületi önkormányzat egyik alkalmazottja szerint a rokkant embert Tatárszentgyörgyre szállították csütörtökön, de „felsőbb utasításra” nem mondhatta meg, pontosan hová. A pomázi Gálfi Béla kórház I. sz. pszichiátriai osztályáról történt elszállítása óta lehetetlen telefonon beszélni Hüvelyes Lajossal, mert mobilját üzemen kívül helyezték.

    Bundula Csaba, terézvárosi alpolgármester július 30-án fényképeket tett közzé az Interneten arról a tatárszentgyörgyi házról, amelyikbe Hüvelyes Lajost akarták költöztetni. Az MSZF arra kéri az embereket, hogy aki azonosítani tudja a helyszínt, jelezze a ház címét a szocialisforum@gmail.com e-mail címre!

    A Bundula Csaba által közreadott fotók linkje: http://www.13keruleti-hirhatar.hu/hirek/a-terezvarosi-onkormanyzat-fotokkal-igazol . +++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.