Kutyapárt: ezt a színvonalat mi is megütjük, saját frakciónk lesz a Parlamentben

Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.

https://nepszava.hu/3125529_kutyapart-ezt-a-szinvonalat-mi-is-megutjuk-s...

"Az húzott fel minket Zuglóban, hogy a pártok többsége a zűrös múltú Tóth Csabát támogatja Hadházy Ákossal szemben, aki több éve dolgozik a korrupciós ügyeken"

- mondta el a Blikknek adott interjújában a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke annak kapcsán, hogy miért szálltak be az ott folyó előválasztási küzdelembe.

Kovács Gergely a lapnak azt állította, eredetileg nem akartak részt venni benne, annak ellenére, hogy jó ötletnek tartják az előválasztást. Megjegyezte, a folyamat "nagyon félrement" a sok visszalépéssel.  Zuglóban öt-tíz százalékon mérnek minket, vagyis ennyi kutyapártos voksára számíthat Hadházy, valamint passzivistákat is tudunk küldeni neki - mondta el a pártelnök. De természetesen Tóth Csabának is segítünk a Tóth Csaba nem olyan gáz kampányunk részeként, például videók készítésével, amelyekben bemutatjuk a gyarapodását vagy éppen a NER-rel kapcsolatos viszonyát - fogalmazott.  Az országos listaállítással kapcsolatban kifejtette, az eddigi 27 helyett 71 helyen kell jelöltet állítani, amit szeretnének összehozni. Emiatt hálásak Volner János módosítójának, mert így kénytelenek kiépíteni a párt országos hálózatát. 

"Átlépjük majd az 5 százalékos parlamenti küszöböt, vagyis frakciónk is lesz. Ezt a színvonalat, ami a mai parlamentet jellemzi, mi is tudjuk hozni, sőt, mi még viccesebbek is vagyunk"

- fogalmazott Kovács Gergely.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.