Kunhalmi Ágnes: 2012 óta drámaian csökken a felsőoktatásban tanulók száma

Palkovics László hiába haknizik azzal, hogy idén többen jelentkeztek a felsőoktatásba. A valóság az, hogy az elmúlt 10 évben jelentősen csökkent az egyetemi hallgatók száma. Ez Orbánék hibája.

https://pestlorinc.ezalenyeg.hu/kozugy/kunhalmi-agnes-2012-ota-dramaian-...

Gratulálok a sikeres felvételizőknek! Azt kívánom, valósuljon meg minden álmotok! Akik nem jutottak be, azoknak is kitartást kívánok, ne adjátok fel - kezdi bejegyzését Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter azzal haknizik, hogy több mint 10.000 fővel többen jelentkeztek az idén felsőoktatási intézménybe. Ám az elmúlt évek mélypontja után ez nagyon nem nevezhető sikernek. Főleg úgy nem, hogy tíz éve 100-110 ezer jelentkező van csupán a felsőoktatásban.

Az MSZP politikusa szerint lesújtó, hogy 2012 után drámaian csökkenni kezdett a hallgatók száma. Ha a csökkenés folytatódik, meg fog állni az ország fejlődése. 

Kunhalmi Ágnesék ezt nem hagyják!

Egy olyan Magyarországért dolgozunk, amelyik a jövőben mindenkinek egyenlő esélyeket kínál a közoktatásban és a felsőoktatásban. Egy olyan országért, ahol mindegy hova születsz, bejuthatsz egyetemre, mert hisszük, hogy mindenkiben rengeteg lehetőség rejlik, amelyet megfelelő körülmények biztosításával elő lehet hozni - írja Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP politikusa annak örülne, ha a magyar fiatalok itthon találnának maguknak megfelelő munkát, lehetőséget. 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.