Kortárs Építészeti Központ rendezvényei

  

KÖZÖSSÉGI KERTEK HÍREI: 
AGRIGO4CITIES VÁROSI MEZŐGAZDASÁG A BEFOGADÓ VÁROSOKÉRT NEMZETKÖZI KONFERENCIA

A Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ) az AgriGo4Cities projekt keretében "Részvételalapú városi mezőgazdaság a befogadó városokért" címmel rendez konferenciát 2019. március 19-én, Budapesten, a Mom Kulturális Központban. A szakmai rendezvény "Speciális Fókusz: A Városi Mezőgazdaság Magyarországon" címet viselő szekciójának megszervezésére a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) Közösségi Kertek Projektje kapott felkérést. 

 

Meghívott előadóink:
Tracey Wheatley, Átalakuló Wekerle, Hégli Imre, Környezetvédelmi Osztály, Újbuda Polgármesteri Hivatal és Kertész Monika, Kortárs KÉK, Közösségi Kertek projekt. 

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A konferenciáról, annak programjáról bővebb információt ezen a linken találhattok.

 

Időpont: 2019.03.19. 8:30-17:30

Helyszín: MOM Kulturális Központ

 

 BUDAPEST100 

 

BUDAPEST100 X BAUHAUS100

 

Érdekel a Bauhaus? Rajongsz Budapest titkos történeteiért és építészeti kincseiért? Kettőt egy csapásra! 

 

Kövesd a Budapest100 Facebook oldalát, ahol értesülhetsz a legfrissebb Budapest100 hírekről, még többet megtudhatsz a Bauhausról Kovács Dániel, művészettörténész cikkeiből, és most akár értékes nyereményeket is nyerhetsz a Random Artworkstől nyereményjátékunkkal!

 

Fotó: Ránki Dániel

 

 BESZÉLGETÉS 

 

AZ ÉPÍTÉSZ KÖNYVESPOLCA. VENDÉG: ZSUFFA ÉS KALMÁR ÉPÍTÉSZ MŰTEREM

 

2019.03.20. 19:00-21:00 - KÉK

 

Beszélgetés a Zsuffa és Kalmár Építész Műterem alapítójával, Kalmár Lászlóval kedvenc könyveiről és a KÉK könyvtárának adományozott személyes válogatásáról.

Moderátor: Édes Balázs

A belépés ingyenes!

 

 ELŐADÁS 

 

SZOCIÁLIS FARMOK // CARE FARMS

 

2019.03.27. 18:30-20:00 - KÉK

 

Care farm, szociális farm, green care, ökoterápia, vadonélmények, open dialogue módszerek, multifunkcionális gazdaság, care farmer, farm helper stb. Sok-sok idegen kifejezés, ami itthon még magyarázatra szorul, tőlünk északra, délre, nyugatra már kevésbé. Horváth Janka és Siklósi Rozália 2015-ben indították el a Care farm blogot azzal a céllal, hogy Magyarországon is teret kapjanak ezek a témák. 

 

Március 27-én arról a kezdeményezésről beszélgetünk velük, melynek keretében kis családi gazdaságok kiegészítő egészségügyi, szociális szolgáltatást nyújtanak megváltozott képességű emberek számára. A care farmok - vagy más néven szociális farmok - működését Janka és Rozi a Norvégiában szerzett tapasztalataik segítségével mutatják be. Ennek fényében arról kezdeményeznek majd beszélgetést, hogy milyen adaptációs lehetőségei léteznek a megoldásnak hazai körülmények között.
 

Beszélgetőpartnerük lesz Dr. Dúll Andrea (környezetpszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar dékánhelyettese)

 

 ÉPÍTŐTÁBOR 

 

BERNECEBARÁTI-PÁRKÁNY NEMZETKÖZI ÉPÍTŐTÁBOR - WORKSHOPOK

 

Workshop időpontok: 04.03., 04.17. 18:00-19:30 - BME Urbanisztika Tanszék

Építőtábor tervezett időpontja: 2019.06.29-07.07.

 

Az alábbi programot olyan hallgatóknak ajánljuk akik szeretnék saját terveiket a valóságba is átültetni.
Workshopok: tervezés és előkészítés
Tábor: Építés, kivitelezés
Fontos. hogy bárki jelentkezhet és ahhoz, hogy elgyere a táborba, nem kell feltétlenül a workshopokon is részt venni.
További információ a jelentkezési formban és a nyitó előadáson: szerdán 18 órától az Urbanisztika tanszék könyvtárában!

Jelentkezés ITT.

 

cikkfeltöltő: 
GB