Koronavírus: 160 ezer maszkot és 3 ezer tesztet szerzett be a kerület

(forrás: Facebook)

Korábbi cikkek a témában:

A gépjárműadó elvétele miatt 550 milliós, az ingyenes parkolás miatt 1 milliárd forintos bevételkiesésre számít az önkormányzat

Szájmaszkot kapnak a 60 éven felüli kerületi lakosok

Így tudtok szájmaszkot kérni az önkormányzattól!

A XIII. kerületi önkormányzat több mint 2800 PCR-tesztet vásárolt, amely ma a legmegbízhatóbb a COVID19 koronavírus kiszűrésére. Minden önkormányzati munkatársnak biztosítják ezt a szűrővizsgálatot, mielőtt újra megnyílnak a hivatalok és intézmények a kerületi lakók számára. Ezzel a szűréssel az itt élők egészségét is védik. A XIII. Kerületi Egészségügyi Szolgálat dolgozóit tesztelték először: mindannyiuk esetében negatív az eredmény.

Az önkormányzat 600 millió forintot különített el a járvánnyal kapcsolatos védekezésre, ebből 300 millió forintot a segélyezésre. Tavaly egész évben 700 millió forintot fordított a kerület a segélyezésre, idén év végéig a duplája is lehet ez az összeg. 

Az önkormányzat saját forrásból beszerzett 100 ezer sebészeti és 60 ezer mosható textil maszkot. Utóbbiakat eljuttatták a különösen veszélyeztetett korosztályba tartozó 60 éven felülieknek és a rászorulóknak. Igényelhettek maszkot a kerületi partnerkártyával rendelkezők is. Az önkormányzat munkatársai a városrész csomópontjain is osztottak maszkokat, illetve a sebészeti maszkok egy részét az önkormányzat felajánlotta a kerületben működő kórházaknak, kaptak a piacot felkereső vásárlók is.

Az önkormányzat munkatársai a veszélyhelyzet kihirdetése (március 11.) óta több mint 15 ezer alkalommal segítettek bevásárolni, ügyeket intézni azoknak a 65 év feletti lakóknak, akik ezt kérték. Ebben az időszakban eddig több mint 48 ezer adag ételt kaptak az igénylők. A bölcsődés, óvodás, iskolás gyermekek és nyugdíjasok étkeztetése továbbra is biztosított. 

Az önkormányzat – a társasházak feladatkörébe tartozó járdatakarítást segítve – április 20. és május 8. között elvégezte a 800 ezer négyzetméternyi kerületi járdafelület vizes technológiájú, fertőtlenítőszeres takarítását - írja az önkormányzat.