Korea minden mennyiségben

Magyarországon eddig nem látható koreai kasszasikereket mutatnak be a józsefvárosi Kultik Terszon július 16. és augusztus 27. között. A vetítések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

https://jozsefvaros.hu/hir/76774/korea-minden-mennyisegben?fbclid=IwAR3h...

Az utóbbi évek népszerű, hazánkban eddig forgalomba nem hozott dél-koreai mozifilmjei forognak a vásznon kéthetente péntekenként, július 16-tól kezdve 7 héten át a Corvin Bevásárlóközpont tetőteraszán. Az ingyenes vetítéseket a budapesti Koreai Kulturális Központ szervezi. Igyekeznek a szélesebb közönség kedvében járni, így ígérnek bűnügyi vígjátéktól a romantikus drámáig mindenféle műfajú alkotást. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal és az országban kizárólag ebben a programban láthatja a hazai közönség. A nyitóesten 21 órakor az Ez a nap is jól indul című 2016-os romantikus vígjátékkal kezdenek. A filmről bővebben. További program itt érhető el, vagy itt.

Ugyancsak a Kultik Teraszon, ugyancsak a Koreai Kulturális Központ szervezésében július 19-től minden második hétfő esténként a Szöuli Művészeti Központ nyáresti vetítés-sorozata folytatódik, operával, balettel, komolyzenével, színházi előadásokkal, kortárs tánccal, valamint fotó- és mozgókép kiállítással is – írják. Idén nyáron a repertoár különleges része lesz a misztikus mozgásművészeti performansz, de Dvořák Újvilág-szimfóniája is a világhírű Lim Hun-Joung vezényletével, a Koreai Szimfonikus Zenekar előadásában. Bővebben információ itt található. A szabadtéri vetítések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a kulturális intézet Facebook-oldalán lehet. Rossz idő esetén lesz esőnap.

Szöveg: Kolonics-Imre Zsófia, kép: Kultik Terasz

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.