Kordásnak egy éve van, hogy bizonyítson!

A Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (KDSZSZ) konfrontatívabb és eredményesebb érdekvédelmi munkát vár el a Magyar Szakszervezetek Szövetségétől (MSZSZ).

A KDSZSZ legfelsőbb döntéshozó testülete, 2017. április 28. napján Budapesten tartotta soron következő választmányi ülését. Az első napirendi pont keretén belül a tagrevízióra került sor, ahol a Választmány többek között a Konföderációs tagságát is megvitatta.

A Szövetség kiértékelte a  Magyar Szakszervezeti Szövetség érdekérvényesítő képességét és az elmúlt egy éves munkáját. Megállapította, hogy az MSZSZ nem megfelelő hatékonysággal képviseli tagszervezeteihez tartozó munkavállalóinak érdekeit. Az érdekérvényesítő képessége kritikán aluli, és a Konföderációnak sokkal radikálisabban kellene fellépnie a munkavállalókat egyértelműen hátrányosan érintő törvénymódosításokkal szemben is.

A KDSZSZ határozatában úgy foglalt állást, hogy még egy évig fenntartja tagsági jogviszonyát az MSZSZ-nél és mindent megtesz annak érdekében, hogy az változásokon menjen át és egy belső reform keretén belül megújulva sokkal harcosabb érdekvédelmi szervezetként folytassa munkáját. Erősítenie kell az MSZSZ-nek a munkavállalók mozgósító képességét és sikeres demonstrációk megtartásával kell a szervezet életképességét és érdekérvényesítő erejét a mindenkori hatalom számára megmutatni.

A Választmány egyhangú határozatában úgy foglalt állást, hogy abban az esetben, ha egy éven belül az MSZSZ nem lesz képes egy radikálisabb konföderációként működve bebizonyítani, hogy alkalmas a szervezett munkavállalók képviseletére, akkor a KDSZSZ megszünteti tagságát a Magyar Szakszervezetei Szövetségben.

A KDSZSZ úgy gondolja, hogy Kordás László elnök úrnak a Szövetség elnöki tisztségéből távoznia kell, ha nem képes az MSZSZ belső problémáit felszámolni és nem tud egy sokkal harcosabb szervezet működésével elérni azt, hogy az MSZSZ érdekvédelmi tevékenysége a munkavállalók körében elfogadott, támogatott és elismert legyen.

Dobi István, KDSZSZ elnök - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.