Kor Kontroll Társaság - Hírlevél

A Kor Kontroll Társaság már több mint 10 esztendeje dolgozik azért, hogy egyre többen őrizhessék meg az egészségüket, egyre többen adhassák le a fölösleges kilókat, vagy egyre többen tanulják meg, hogy a rákba nem kell feltétlenül belehalni. Hiszen az egészségtudatos pozitív gondolkodás, a hit, az akaraterő segíthet abban, hogy minél jobb életminőségben, minél hosszabb ideig lehessünk szeretteink körében. A vállalt feladat nehéz, mert a tabukról még mindig keveset beszélünk, sok témát még mindig kellemetlennek tartunk! ... A folytatás ide kattintva olvasható.

Sir Winston Churchillt az első világháború alatt, 1915-ben a Dardanelláknál elszenvedett vereség miatt elküldték az Admiralitástól, s ezt olyan kudarcnak élte meg, hogy a felesége attól félt, hogy belehal. Ekkor kezdett el festeni. 1917-ben hadfelszerelési miniszterré, majd had- és légügyi-, 1921-ben gyarmatügyi miniszterré választották 1938-ban a müncheni egyezményt követő évben kinevezték az Admiralitás első Lordjának. 1940-ben miniszterelnökként merész kiállásával meggyőzte a kabinetet a nácizmus elleni harc szükségességéről. Hihetetlen bátorsága, kitartása, találékonysága vezette el a szövetségeseket 1945. május 8-hoz, a győzelem napjához. ... A folytatás ide kattintva olvasható.

Az író-könyvkiadó Dave Eggers 1970-ben Bostonban született, Chicago közelében nőtt fel és az Illinois Egyetemen tanult újságírást. Szülei hirtelen halálát követően költözött 21 évesen 8 éves testvérével a kaliforniai Berkeley-be. Első, sikeres kötete a családjáról szóló visszaemlékezés, A Kör Eggers tizedik könyve. A közösségi portálok sötét oldala felkeltette a szerkesztő bizottság tagjának érdeklődését, aki nem titkolja, nem rajong az online világért, A Kör vázolta vízióért meg pláne nem. ... A folytatás ide kattintva olvasható.

Goethe pánikrohamában énkettőződést élt át: önmagát látta magával szemben lovagolni. Agorafóbiája olyan erős volt, hogy egyszer kikötöztette magát a strassburgi dóm tetejére, mert úgy érezte, ha túléli a félelmet, képes lesz legyőzni a fóbiáját. Sir Laurence Olivier-t évekig olyan erős szociális fóbia gyötörte, hogy a színpadon könyörgött színészkollégáinak: ne nézzenek a szemébe, mert el fog ájulni. ... A folytatás ide kattintva olvasható.

2015 májusában párommal lementem a háziorvosi rendelőbe, a papírjaimat intézni.
Már bent ültem Gyöngyi nővérkénél, mikor valaki a váróból erőteljesen verni kezdte az ajtót, hogy jöjjenek gyorsan valaki rosszul lett. Gyöngyi nővérke megnézte mi a gond,és riasztotta is a főorvos urat! ... A folytatás ide kattintva olvasható.

Receptversenyünkre érkezett:

Csirke násza harcsával

Avokádós csokoládékrém

Almáspite sütés nélkül

Kor Kontroll Társaság