Klubrádió, túlélési gyakorlat

Kedves Hallgatónk, kedves Barátunk,

 

Megint eltelt egy félév, de most legalább tavasz van. A média világában nem változott semmi, legfeljebb még világosabb lett a sötétség. Közpénzek százmilliói, tízmilliárdjai vándorolnak hallgathatatlan, nézhetetlen és olvashatatlan orgánumokon keresztül feneketlen zsebekbe. Aki nem akar részt venni a hatalmat dicsőítő, az európai közösséget gyalázó kampányokban, annak nem sok keresnivalója marad a piacon.

A Klubrádió függetlenségének lényege egyrészt az, hogy a legjobb tudása szerint tájékoztat a világban zajló eseményekről, másrészt meghallgatja és közvetíti azoknak a véleményét, akik közös minimumként elutasítják a kirekesztés, a rasszizmus, az emberellenesség minden formáját.

A függetlenségünk legfontosabb alappillére az, hogy senki nem diktálhat nekünk, senki nem írhatja elő, hogy miről beszélhetünk és miről nem beszélhetünk, mert a Klubrádió függetlenségét a sok ezer támogatója tartja fenn, a támogatók, akik hónapról hónapra, félévről félévre adományaikkal biztosítják a működésünk gazdasági hátterét. Ugyanakkor – természetesen – minden hallgatónk szabadon, függetlenként dönt a támogatás tényéről és mértékéről. Remélem, ezúttal is jól döntenek, amit előre is köszönök.

Arató András

 

A Szabad Sávért Alapítvány számlaszáma: (HU83) 1091 8001 0000 0068 6798 0006

www.szabadsavert.hu

 

„A gondolatok és vélemények szabad közlése az embernek egyik legértékesebb joga; ennélfogva minden polgár szabadon szólhat, írhat s nyomtathat ki bármit, felelősséggel tartozván viszont e szabadsággal való visszaélésért a törvény által meghatározott esetekben.” (Az Emberi és polgári jogok nyilatkozata, XI. bekezdés, Párizs, 1789.)

 

cikkfeltöltő: 
GB