A Klapka Központ tervezője kapta a kerület építészeti díját

(fotó: ittlakunk.hu)

Marosi Miklós Széchenyi-díjas építész kapta a 2019. évi XIII. kerületi Építészeti Díjat, melyet október 3-án - az Építészeti Világnap alkalmából - adott át a Radnóti Miklós Művelődési Központ (RaM) aulájában Tóth József polgármester. A díj a kerület területén az elmúlt évtizedekben megépült, kiemelkedő építészeti színvonalú épületek tervezőinek munkásságát ismeri el. 

Marosi Miklós Széchenyi-díjas, Ybl Miklós-díjas, Pro Architectura-díjas építész, aki háromszor kapta meg a Budapest Építészeti Nívódíjat is.

A középületek mellett a kortárs kórházépítészetben és a szállodatervezésben is otthonosan mozog. A tervezés mellett 1975-től vállal szerepet az építészetoktatásban, később tervtanácsokban, a Magyar Építész Kamara bizottságainak munkájában, a Magyar Építőművészet folyóirat szerkesztőbizottságában, a Magyar Művészeti Akadémia elnöki testületében és különböző szakmai csoportokban. 

Nevéhez fűződik számos magyarországi kórházépület, városi szállodák, műemléki rekonstrukciók, irodaházak, köztük a Wienerberger téglaipari vállalat budapesti székháza (1998), a KÖZTI 1993-ban elkészült saját irodaépülete, az Uzsoki utcai kórház új manuális tömbje (200-2001), a Corinthia Grand Hotel Royal szálló (2002), a Royal Fürdő (2006),  de ő tervezte a Kodály Múzeumot (1988), az Újbuda Bevásárlóközpontot (1998) és az Eiffel Műhelyházat is.

A 13. kerületben legutóbbi munkája a Klapka Szolgáltatóház volt.