Kipakolt az MTVA korábbi riportere: „Nevetségesnek kellett beállítani az ellenzékieket”

https://magyarnarancs.hu/belpol/kozmedia-korabbi-riportere-122123?fbclid=IwAR1j-Jg6VDEckzAuhbzriYgN4gk6uNul4oULXSMYmrHQ_96JjZ7kdCTUGWk

Jelenleg Ausztriában dolgozik felszolgálóként.

„Szabályosan bezártak bennünket a newsroomba. A szerkesztő üvöltözött, hogy senki nem mehet ki. Mindhárom ajtót elreteszelték, nehogy bejöjjenek a politikusok. Konkrétan pisilni se mehettünk ki. Fojtogató érzés volt. Engem addig apám se, anyám se zárt be soha sehova, nemhogy egy «felelős szerkesztőnek» nevezett személy. Akkor döntöttem el, hogy ezt velem nem lehet csinálni” – nyilatkozta a 444.hu-nak Balogh Krisztina, a közmédia korábbi riportere, aki jelenleg felszolgálóként dolgozik Ausztriában. Baloghnak az jelentette az utolsó cseppet a pohárban, amikor Hadházy Ákos, illetve számos más ellenzéki politikus 2018 végén bementek az MTVA székházába.

A riporter továbbá azt mondta: „a baloldali politikusokat érintő blokkokban az elvárás az volt, hogy minél több szituációban állítsuk be nevetségesnek őket. Nekem alapvetően nem politikával kellett foglalkoznom, más viszont nem volt ilyen szerencsés. Akadt, aki szándékosan beemelt a riportjába olyan elemeket, amikről pontosan tudta, hogy ki fogják vágni onnét – csak azért, hogy így nyugtassa lelkiismeretét. A többség nem tud azonosulni a szerkesztési gyakorlattal, de megélhetés miatt kénytelen vállalni a kompromisszumokat.”

Balogh arról is mesélt, hogy miközben a gazdasági mutatók nem ezt igazolták, folyamatosan fényeznie kellett a kormány intézkedéseit: „Olyan őrült nagy felelősség nem volt rajtam, mert többnyire fesztiválokról és gyerekprogramokról csináltam anyagokat. De így is kamerába kellett mondanom, hogy mekkora a gyerekvállalási kedv, és meg milyen jó a CSOK, miközben Szabolcsban saját szememmel láttam, hogy aki tényleg rászorul, képtelen felvenni a támogatást. Másik nap szárnyaló keresetekről és világszínvonalú fejlesztésekről beszéltem, miközben a környékünkön mindenki minimálbéren nyomorog, a vonat pedig 20-al vánszorog Szabolcstól Békésig.”

cikkfeltöltő: 
GB