Kiállításmeghívó Budapest Art Brut Galéria

Tisztelt Művészetkedvelők!

 

A Moravcsik Alapítvány - Budapest Art Brut Galéria szeretettel meghívja Önt és partnerét az Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gyermekeinek "Álomtündér" című kiállításának megnyitójára 2017. március 24-én, pénteken, 17 órára a Budapest Art Brut Galériába.

A kiállítást megnyitja L.Ritók Nóra.

 

"Alapítványi fenntartású, 2000 óta működő művészeti iskolánk Kelet-Magyarországon, Berettyóújfalu központtal jelenleg 6 telephelyen biztosít alkotási lehetőséget a 6-22 éves korosztály számára, képző- és iparművészeti valamint táncművészeti ágon.
Iskolánk nemzetközi szinten is jegyzett gyermek képzőművészeti műhely. Tanulólétszámunk 600 körüli, tanítványaink több mint hatvan százaléka hátrányos helyzetű, magas a cigány tanulók aránya is.
Alapelvünk a gyermekközpontúság. Művészeti nevelési feladataink követelményei maximálisan a gyermekek korához, egyéni fejlődési tempójához, érdeklődéséhez igazodnak. 
Legfontosabb célunk, hogy a művészeti nevelés eszközeivel segítsük személyiségfejlődésüket, hátrányaik kompenzálását. Foglalkozásaink igazi, alkotó jellegű műhelyfoglalkozások, ahol az egyéniség és az identitás felvállalása, az önkifejezés kiemelt szempont. A művészetet megpróbáljuk a lehető legtöbb szálon kapcsolni az élethez, hogy meghatározó elemként épüljön be a gyermekek személyiségébe." (Igazgyöngy Alapítvány)

 

Üdvözlettel:

 

Füry Anna

művészettörténész

Budapest Art Brut Galéria munkatársa

cikkfeltöltő: 
GB