Ketten is bejelentkeztek Varga Mihály pénzügyminiszter székére?

Burány Sándor szerint egyrészt cicaharc, másrészt helyezkedés zajlik a kormányzati oldalon, mivel Varga Mihály pozíciójára többeknek fáj a foga.

http://www.atv.hu/belfold/20210819-ketten-is-bejelentkeztek-varga-mihaly...

Matolcsy György jegybankelnök egy minapi cikke szerint hiba a Pénzügyminisztériumra bízni a gazdaságpolitikát. Magyarországnak nagyon sokba került, hogy eddig elmaradt a versenyképességi fordulat, és ha továbbra is elmarad, az a felzárkózásunkba kerül. Burány Sándor országgyűlési képviselő (Párbeszéd), egykori pénzügyminisztériumi államtitkár szerint belharc és cicaharc zajlik Matolcsy György és Varga Mihály között, amit tetéz, Matolcsy György mellett az Állami Számvevőszék elnöke, a volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László is beszállt a „harcba”. Burány szerint a belső nagyotmondó versenyben Matolcsy György vezet, de Domokos László is meredek „mondással” szállt be a küzdelembe be.

Ez utóbbi kapcsán Burány Sándor a Spirit FM Aktuál című műsorában arra hívta fel a figyelmet az ÁSZ elnöke nemrég előállt azzal az ötlettel, miszerint ő annak a híve, hogy Magyarországon sikerüljön eljutni odáig, hogy egy forint személyi jövedelemadót se kelljen fizetni. A Párbeszéd politikusa ezt képtelen ötletnek nevezte, de szerinte – az általa hiperaktívnak tartott – Matolcsy és Domokos László mostani nyilatkozatai azt sugallják, hogy bejelentkeztek Varga Mihály pénzügyminiszter pozíciójára. Burány azt is sajnálatosnak tartja, hogy Matolcsy György és Varga Mihály mintha egymás ellen dolgozna. A jegybank kamatemeléssel próbálja mérsékelni az inflációt, a Pénzügyminisztérium pedig pénzesővel pörgeti azt.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.