"Karácsonyi ajándék": időszakosan újra járhat hétvégente a 3-as metró

(fotó: ittlakunk.hu)

"Karácsonyi ajándékot" kaphatnak a fővárosiak a  BKV-tól: a tervek szerint bizonyos hétvégi időszakokban ugyanis újra járni fog a 3-as metró.  

Korábbi cikkek a témában:

3-as metró: hétfőn kezdődik a felújítás, íme a legfrissebb infók!

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója azt mondta az Inforádiónak, hogy az adventi hétvégéken visszaállítanák a metróforgalmat.

Emeleltt a BKV az utasforgalom miatt további járművet állított menetrendbe a 12-es és 14-es villamos vonalán, illetve lehetőség szerint további sűrítésekre is lehet számítani.

A pótlójáratoknál a késés nem azt jelenti, hogy többet kell várni a buszokra, pusztán az adott konkrét jármű érkezik később az eredeti menetrendhez képest. Ennek az az oka, hogy az Árpád úton gyakran beállnak autóval a buszsávba, ezzel akadályozva a haladást, illetve a megállókban többet vesz igénybe az utasok le- és felszállása, mint tervezték. A rendszerben tartalékjárművek is vannak, amelyeket zsúfoltság idején az adott környékről tudnak indítani.

A hétvégi közlekedés a kevesebb utas ellenére nagyobb figyelmet igényel, hiszen az egész metróvonal le van zárva – ismerte el a vezérigazgató. A Belváros átengedő kapacitása szűkös a Deák Ferenc tér környékén, épp ezért nagyon lelassul a buszok közlekedése. Vizsgálja a társaság, hogy hogyan lehetne egyéb útvonalakat – esetleg villamossíneket – használni, írja az Inforádió.