Karácsony kabinetfőnöke szerint a kormány „műbalhéja” a dugó-botrány

Lezárások várhatóak a jövő héttől a fővárosban, így nagyobb dugókra készülhetnek a budapestiek. Hétfőtől lezárják a Lánchidat, de a Nyugati pályaudvarra sem érkeznek vonatok egy hónapig a felújítási munkák miatt, ahogyan a Blaha Lujza teret is átépítik. A kormány a fővárost bírálta a hatalmas dugók miatt. A főpolgármester kabinetfőnöke a Fidesz műbalhéjának nevezte a reakciókat. Az ATV Híradó riportja.

http://www.atv.hu/belfold/20210610-karacsony-kabinetfonoke-szerint-a-kor...

2021-06-11 05:46:00 

 

Karácsony kabinetfőnöke szerint a kormány „műbalhéja” a dugó-botrány

Lezárások várhatóak a jövő héttől a fővárosban, így nagyobb dugókra készülhetnek a budapestiek. Hétfőtől lezárják a Lánchidat, de a Nyugati pályaudvarra sem érkeznek vonatok egy hónapig a felújítási munkák miatt, ahogyan a Blaha Lujza teret is átépítik. A kormány a fővárost bírálta a hatalmas dugók miatt. A főpolgármester kabinetfőnöke a Fidesz műbalhéjának nevezte a reakciókat. Az ATV Híradó riportja.

Durva dugók várhatók a fővárosban

Jövő héttől a szokásosnál is nagyobb dugóra számíthat az, aki autóba ül a fővárosban. Az Országház környékén lévő rakpart átépítése a héten kezdődött meg, a projektnek során egybefüggő burkolatot kap a rakpart ezen szakasza. A Láncidat jövő héttől zárják le az autós forgalom elől.
Felújítási munkák azonban folyamatosan lesznek a nyáron. Lezárják a Nyugati pályaudvart egy hónapig, megújul a Blaha Lujza tér is. Jövő hét közepétől – ugyancsak felújítás miatt – szintén lezárjak a városi Duna-híd északi hídját; a hét végétől pedig a Hegyalja úton buszsávot jelölnek ki.

A Fidesz videóban bírálta a Karácsony Gergely mondatait. A főpolgármester ugyanis azt üzente a megnövekedett forgalom miatt panaszkodó fideszeseknek: szálljanak kis a kocsiból és menjenek gyalog.

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésben üzent vissza Hollik Istvánnak. Mint írta: ő ezt a mondatot a képviselőnek címezte, erre a Fidesz „elárasztotta” a Facebookot azzal a „hazugsággal”, hogy ő ezt a budapesti autósoknak üzeni.

Fürjes Balázs – ugyancsak Facebook-oldalán – azt kritizálta, hogy miért nem a járvány miatti lezárások idején valósultak meg ezek a felújítások.

A főpolgármester kabinetfőnöke a kormány műbalhéjának nevezte a Fidesz reakcióját.

Szerinte a korábbi városvezetés mulasztásai miatt valósulnak meg most ezek a projektek. 

Ezek a projektek nem voltak előkészítve az előző városvezetés által, ezért kellett több esetben újabb közbeszerzést kiírni, így tudtuk mostanra megvalósítani őket – mutatott rá Balogh Samu híradónknak, felhívva a figyelmet arra, hogy egy terv elkészítése hosszú hónapokig tartanak.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a dugók fő oka, hogy az elmúlt öt évben 200 ezerrel nőtt az autók száma. Szalay Áron, az egyesület elnöke híradónknak azt mondta: ekkora forgalmat egy történelmi városrészekkel rendelkező sűrűn beépített város gyakorlatilag nem bír el. Az egész nyáron át tartó különböző korlátozások miatt azt javasolja: aki teheti, a kötött pályás közlekedést válassza.

atv.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.