Karácsony az uniós források megvonásáról: Letagadják, pedig itt van az asztalomon

Álságos és káros az a sajtóban ma kiszivárgott kormányzati terv, amely Budapestet lényegében elvágná az uniós fejlesztési forrásoktól

https://24.hu/belfold/2020/01/13/karacsony-gergely-budapest-unios-forras/?fbclid=IwAR1luiEayjehLLC-uP9r5ysO94pgG8oPiTJz0AngLAgR_6TSBWlyAFNRMbI

– írja Karácsony Gergely Facebook oldalán, azután, hogy fake newsnak minősítette Fürjes Balázs a Népszava hétfői számában megjelent írást.

Karácsony így folytatja:

A Népszava értesülései szerint a kormány olyan javaslatot mutatott be az Európai Bizottságnak, amely az uniós forrásfelhasználást végletesen központosítja, és teljesen a kormányzattól teszi függővé, hogy jutnak-e európai pénzek budapesti fejlesztésekre. Álságos, mert ennek az anyagnak az elkészültét nem előzte meg semmiféle egyeztetés. És álságos azért is, mert a kormány illetékes minisztere rezignált arccal letagadja az anyag létezését, pedig az itt van éppen az asztalomon. Letagadja azt is, hogy ezt bemutatták Brüsszelben. Pedig az ominózus napon speciel én is Brüsszelben tárgyaltam, a repülőgépen ott ült előttem Palkovics László miniszter.

Karácsony szerint súlyosan káros ez a kormányzati terv, mert Budapest az ország gazdasági motorja, és ha Budapest nem jut fejlesztési forrásokhoz, a motor leáll, és annak nem csak a budapestiek, hanem az egész ország kárát látja.

Nem fogjuk hagyni, hogy politikai okokból megrövidítsék a budapestieket és kárt okozzanak az egész országnak– írja Karácsony. A teljes bejegyzés alább olvasható.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/2957850720914421

cikkfeltöltő: 
GB