Különös "pontonhajót" láthattok a Dunán

(forrás: Index)

Egy kajak–kenu vízitúra-megállóhely, "pontonhajó" tűnt fel a Moszkva sétánynál a Dunán.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és az Elmü közös tulajdonában lévő területen elhelyezett úszómű közösségi- és kiállító tér, képzési központ lesz.

A kajak–kenu sportág régóta tervezett elképzelése volt, hogy a pesti Duna-parton a '90-es években megszűnt vízreszállóhelyek pótlására egy multifunkcionális helyszínt hozzon létre. A Moszkva sétányon lévő székházukat, amely a XX. század második felében csónakházként, valamint több klub vízreszállóhelyeként is üzemelt, akarták kibővíteni egy komplex dunai létesítménnyel.

Az új pontonhajó vízreszállóhely, vízitúra-megállóhely, hajótároló, oktatási központ, valamint közösségi és kiállítótér lesz egyben. A tervek szerint ez év harmadik negyedévében el is készül a fejlesztés, de azt egyelőre nem tudták megmondani, mikor lesz az új létesítmény megnyitója.

Az úszómű alkalmas lesz a kajak-kenu hagyományainak, történetének bemutatására, a sportághoz kapcsolódó kiállítások, rendezvények megtartására, valamint ideális vízreszálló-helye lesz a vízitúrázóknak és az igazolt versenyzőknek is - írja az Index.