Kína a nemzetközi együttműködésben látja a világ jövőjét

Genf-Budapest, 2017. január 19. csütörtök (MSZF)

Kína a nemzetközi együttműködésben látja a világ jövőjét. A nagy országoknak egyenjogú partnerként kell kezelniük a kisebbeket ahelyett, hogy rájuk akarnák kényszeríteni akaratukat, és uralkodnának rajtuk – jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán, az ENSZ genfi székhelyén meghívott vendégek előtt mondott beszédében.

     A Magyar Békekör idézte a kínai elnök szavait, miszerint „Kína sohasem fog terjeszkedő politikát folytatni, sem hegemóniára vagy befolyási övezetekre törekedni”.

     Hszi Csin-ping „Új nemzetközi modellt” sürgetett a békéért, a növekedésért, a nemzetközi kapcsolatok reformjáért, a különböző civilizációk közti partneri viszonyért. Kína ilyen új modellre törekszik az USÁ-val, átfogó stratégiai partnerségi koordinációra Oroszországgal, egységre és együttműködésre a BRICS államokkal - tudatta Hszi Csin-ping.

 
     A Magyar Békekör megjegyezte:  az „új nemzetközi modell” mindenekelőtt az Egyesült Államok új elnökének szóló üzenet, és vélhető célja, hogy az amerikai politikát az eddigi konfrontációs vonalvezetésről a békés együttműködés útjára terelje.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.