Kátyúkra fejlesztették az új kerékpárutat Balinkán

unnamed (3)

https://index.hu/kerekagy/2019/07/06/katyura_festettek_a_kerekparnyomot_balinkan/

Nemrég számoltunk be a kincsesbányai kerékpáros fejlesztésről, mint tökéletes példáról, hogyan nem szabad kerékpárutat építeni. Olvasónk erre válaszul küldte el a közeli balinkai fejlesztés képeit, amihez képest Kincsesbánya lucernával feltört bringaútja maga az osztrák Duna-menti tüköraszfalt. Nézzük, hogy épül ma kerékpárosbarát település 100 millió forintos támogatásból.

Kincsesbányától nem olyan messze található Balinka település, ahol most többféle felújítás is volt. A közeli kempingből és odafelé festettek föl keréknyomot, a régen és most is gyalázatos állapotban lévő útra. Olyan mint valami akadálypálya, néhány ugratóval. Mondhatnánk azt hogy vicces, de inkább szégyen hogy 2019-ben ilyet meg mernek csinálni.

– írta olvasónk.

Azért az önkormányzat épülete előtt kicserélték az aszfaltot és mindent szépen rendbe raktak, tette hozzá. 

Kerékpárnyom a balinkai önkormányzat épülete előttKerékpárnyom a balinkai önkormányzat épülete előtt

Fotó: Olvasói fotó / Index

Balinka tavaly nyert el egy 100 millió forintos támogatást fenntartható települési közlekedésfejlesztésre, ami közútépítés, új lámpák, és forgalomcsillapítás mellett Balinka kerékpárosbarát településsé formálását is tartalmazta, konkrétan Balinka és a Gaja-völgyi táborok összekötését kerékpáros nyommal 1400 méter hosszon. Ez lett belőle.

Kerestük az ügyben a település polgármesterét, aki a cikk megjelenéséig nem válaszolt. Ha megérkezik a válasza, frissítjük cikkünket.

(Borítókép: Új kerékpárnyomok Balinkán. Fotó: Olvasói fotó / Index)

cikkfeltöltő: 
GB