Jeruzsálemről nevezték el azt a helyes kis parkot a Lánchíd budai hídfőjénél

https://444.hu/2019/05/05/jeruzsalemrol-neveztek-el-azt-a-helyes-kis-parkot-a-lanchid-budai-hidfojenel?fbclid=IwAR2CW5d8V6m4QahjJxTj_LqR2HSZN9valHZ7lGZOs98ONraf38CTJN7j0ms

Fotó: Facebook/Izrael Magyarországon

Jeruzsálem parknak nevezték el a képen a villamos mögött látható kellemes zöldfelületet a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart által határolt területet.

A vasárnapi névadó ünnepségen Tarlós István főpolgármester azt mondta: Budapest talán legfontosabb jelképe, a Lánchíd közelsége szimbolikus jelentőségű, és a hely fontosságáról tanúskodik. Hozzátette: a„"baráti közeledés gesztusa az is”, hogy a magyar főváros vezetése éppen Izrael fennállásának 70. évfordulóján, 2018-ban határozta el, hogy közteret nevez el „a zsidó állam ősi fővárosáról”. 

Tarlós István, Cipi Hotoveli és Heisler András a Jeruzsálem park névadó ünnepségénFotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes a Jeruzsálem park létrejöttét mérföldkőnek nevezte a két ország kapcsolatában. Megjegyezte, hogy 

ismét fontos lépést” tettek afelé, hogy „a magyar követség Jeruzsálembe költözzön”. 

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke kiemelte: a névadó ünnepség nemcsak a zsidó közösség tagjainak fontos, hiszen Jeruzsálem a zsidóság és a kereszténység bölcsője is. (MTI)

cikkfeltöltő: 
GB