Jazz, világzene és pop műfajok is jelen lesznek

"RÉGI IS - ÚJ IS - JEWISH"
 

Kedves Olvasónk, Kedves Barátunk!

Még tart a tél, de már itt a május előszele! A szervezőcsapat és művészek már javában készülnek a ZsiMü-tavaszra, és három újabb lenyűgöző programot ajánlanak a figyelmébe.
Ha esetleg lemaradt az első, december 31-éig tartó bérletakciónkról, ne bánkódjon, az estekre külön-külön is válthat jegyet.

 

Jazz, világzene és pop a három új esten

Karnas Formula feat. - Dés András (Linking)
2018. május 31.
Columbus Hajó

,,Az együttesünkre nem csak azért jellemző a kultúrák találkozása, mert Grzegorz és Alan Wykpisz lengyel, én pedig magyar vagyok, hanem azért is, mert Karnas folyamatosan járja a világot, és a különféle kulturális hatások egyértelműen érződnek a zenéjén.” – mondja Dés András.  

Grzegorz Karnas egyéni hangú, különleges, összetéveszthetetlen előadói stílusú lengyel jazzénekes. Világutazó, a nyelvek és a kultúrák szerelmese. 
"Akkor lesz igazán jó a koncert, ha sem a közönség, sem mi nem tudjuk pontosan, hogy mire számíthatunk aznap este."

Nagy fokú szabadságra, rengeteg játékra, szélsőséges érzelmekre számítsanak, és arra, hogy nagyon jól fogják érezni magukat. A kortárs improvizatív zene nyitottabbá, szabadabbá tesz, sokat tanít demokráciáról, emberségről.”

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ / JEGYVÁSÁRLÁS

 

Találkozások - zenék, stílusok, kultúrák
Kádár István, Fesztiválzenekaros művésztársai és a Nigun zenekar
Az est házigazdája: Nógrádi Gergely - főkántor
2018. június 4.
Frankel Leó úti zsinagóga

,,Egy európai improvizatív zenésznek beszélnie kell az amerikai jazz nyelvét, de nekünk ugyanannyira fontos a klasszikus zene és a népzenénk, amibe beleszülettünk. Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy a Nigunos társaim mellett a Budapesti Fesztiválzenekar művészeiből álló, Kádár István vezette

népi zenekarral együtt hozhatok létre egy produkciót.” - mondja Párniczky András, a Nigun vezetője.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ / JEGYVÁSÁRLÁS

 

Sound of Silence
Horgas Eszter és Falusi Mariann
Simon and Garfunkel estje
2018. június 6.
Uránia Nemzeti Filmszínház

,,Mindig szól nálunk a zene, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy gyakran rakok be olyan dalokat, amiket gyerekkoromban sokszor hallgattam, például Simont és Garfunkelt is. Utolért a nosztalgia. Beszélgettünk Falusi Mariannal, és amikor szóba hoztam Simont és Garfunkelt, lelkesen azt mondta: ők nagyon jók!

Akkor elkezdtem még intenzívebben hallgatni a dalaikat, és kiderült, hogy a szövegeik is szépek és aktuálisak. Kezdett összeállni a fejemben egy történet a dalokból” – mondja Horgas Eszter. Az esten Paul Simon és Art Garfunkel, az 1960-as évek Amerikájának többszörös Grammy-díjas, kultikus énekesei, a Diploma előtt című film zenéjével váltak világhírűvé. Olyan igényes folk-rock zenét írtak, amely a XXI. század közönségét is megszólítja, a ma művészeit is megihleti. Az est címe, a Sound of Silence Simon and Garfunkel 1964-es, azonos című örökzöldjére utal.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ / JEGYVÁSÁRLÁS

 

Természetesen szeretettel várjuk a bérletben már meghirdetett előadásainkra is.

Kováts Kriszta - Álomfejtés
- zenés freudizmus - 
2018. június 2.
Hatszín Teárum

Meg lehet-e zenésíteni Freudtól az Álomfejtést?

Hát, ha van, aki megálmodja! 

,,Különböző típusú álmokról van szó, amelyeket Fábri Péter dalszövegek formájában újraértelmezett” – mondja Kováts Kriszta. A koncerten Farkas Gábriel egyrészt énekesként közreműködik, másrészt élőben fog

rajzolni: rajzzal követi a megzenésített álmokat. Ő nem csak remek énekes, hanem diplomás képzőművész is. Odaül a színpad szélére egy iPad-del, és egy kivetítőn rögtön látjuk, mik jutnak eszébe arról, amit éppen hall. Híres álmokról (Szent József álma) és híres álmodókról (Einstein, Magritte, Szabó Lőrinc) is elhangoznak majd dalok.
Dediklással egybekötött lemezbemutató koncert! 

közreműködik:
Farkas Gábriel (ének, rajz)
Zene: Szirtes Edina Mókus
Dalszövegek: Fábri Péter

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ / JEGYVÁSÁRLÁS

 

Cotton Club Singers - Páratlan!
2018. június 3.
MOMKult Színházterem

A Cotton Club Singers négy éve nem lépett színpadra és a 2018-as Erkel Színház-beli nagykoncertjük, amelynek a „Páratlan” címet is kölcsönözték egész egyedülállónak ígérkezik. Hiszen Szűcs Gabi, Kozma Orsi, Fehér Gábor és László Boldizsár mellett színpadra lép Zsédenyi Adrienn is.

,,Nálunk mindig ízzik a levegő. Most sem fognak csalódni a nézők. Nagyon színes lesz a program, természetesen jiddis dalokkal is készülünk. Mint mindig, ezúttal is lesz a koncertben új csavar; a  közönségnek nem lesz deja vu vagy – viccesen szólva – 'Zséda-vü' élményük.” - ígéri László Boldizsár.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ / JEGYVÁSÁRLÁS

 

Dés László - Egy este Esterházy Péterrel
2018. június 7.
Óbudai Társaskör

Esterházy Péter elsősorban a barátom volt, mindamellett persze a fellépő társam, nagy író, gondolkodó, a közélet meghatározó, emblematikus alakja – ezekkel a szavakkal ajánlja Dés László: Egy este Esterházy Péterrelcímű estjét, amely egyedülálló és megismételhetetlen élményt ígér a hallgatóságnak.

Dés László felolvas az író írásaiból, és aztán zenében folytatja a gondolatokat, reagál a szövegekre. Közben olyan történetekbe is beavatja az est közönségét, amelyeket együtt éltek meg.  

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ / JEGYVÁSÁRLÁS