Itt az újabb botrány: büdös ásványvizet vontak ki a forgalomból

https://privatbankar.hu/vasarlo/itt-az-ujabb-botrany-budos-asvanyvizet-v...

A kénhidrogénre emlékeztető szag miatt képtelenség meginni.

 Nébih)

(Fotó: Nébih)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) lakossági bejelentés alapján végzett helyszíni vizsgálata után elrendelte a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1 literes PET palackos kiszerelésű ásványvíz forgalomból történő kivonását - közölte a Nébih a Privátbankár.hu-val.

Nem lehetett meginni

A hatóság döntését elsősorban a termék kénhidrogénre emlékeztető mellékszaga indokolja, amely miatt az ital fogyasztásra alkalmatlannak minősül. A Nébih kötelezte az ásványvíz magyarországi forgalmazóját, a VízSztár Kft.-t, hogy 2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a fenti paraméterekkel rendelkező italokat!

Mint közölték: egy vásárló által jelzett minőségi kifogás, továbbá élelmiszer eredetű megbetegedés gyanúja miatt végzett helyszíni vizsgálatot és hatósági mintavételt a Nébih július 5-én a San Benedetto ásványvíz hazai forgalmazójánál.

Más probléma is volt

A hivatal szakemberei a helyszíni szemle során megállapították, hogy a fenti azonosítókkal rendelkező termék kizárólag olasz nyelvű jelölőcímkével rendelkezik. A magyar nyelvű jelöléssel el nem látott élelmiszerek nem felelnek meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, és a vásárlók egyértelmű, közérthető tájékoztatásának hiányában nem hozhatók biztonsággal forgalomba Magyarországon.

A hatósági intézkedés kizárólag a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1 literes PET palackos kiszerelésű ásványvizet érinti. A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben vásároltak ebből a termékből, semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.

Nem ez az egyetlen botrány mostanában. Néhány nappal ezelőtt a Jana ízesített vizeit kellett levenni a boltok polcairól. Ennek okáról itt írtunk.

cikkfeltöltő: 
GB