Irodalom Jelmezben vetélkedő a 14. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése,

a Kossuth Kiadó Zrt.

és

Magyar Irodalomtörténeti Társaság

jelmezes vetélkedést hirdet

 

Irodalom Jelmezben

 

címmel a

 

XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

alkalmából

diákcsoportok számára!

 

2017. április 22-án, szombaton, 10–16 óra közt, a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison, várunk olyan diákcsoportokat, akik kedves olvasmányaik szereplőinek alakját, ruháit magukra öltve jelmezeikkel és előadásukkal népszerűsítik az olvasást! (A csapatversenybe minimum 5 fővel lehet nevezni.) 

 

       A jelentkező csapatokat egyrészt a szervezőbizottság zsűrije fogja díjazni, másrészt a közönségszavazatok alapján is könyvjutalmat nyerhetnek:

 

Jelmezes Jelenetek

 

A jelmezes diákcsoportok iskolájukat képviselik, feladatuk, hogy rövid jeleneteket mutassanak be a Könyvfesztivál területén a nap folyamán több alkalommal is, oly módon, hogy felhívják magukra és a népszerűsített alkotásra a zsűri és a közönség figyelmét. A csapatok jól látható táblával jelöljék nevüket és produkciójukat. A zsűri a jelenetek és a megjelenés alapján osztja majd ki a díjakat:

 

I. díj: 100 000 Ft-os könyvcsomag

II. díj : 50 000 Ft-os könyvcsomag

III. díj: 30 000 Ft-os könyvcsomag

 

Jelmezverseny

Közönségdíj

A diákcsoportok által viselt legügyesebben elkészített kor- és élethű jelmezekre 10–15 óra között a közönség adhatja le szavazatát.

 

I. díj: 50 000 Ft-os könyvcsomag

II. díj: 30 000 Ft-os könyvcsomag

III. díj: 20 000 Ft-os könyvcsomag

 

Különdíj

 

A legnagyobb létszámú jelmezes diákcsoportot delegáló iskolát 50 000 Ft-os könyvcsomaggal jutalmazza a verseny szervezőbizottsága!

 

A verseny regisztrációköteles, kérjük, hogy a versengő csapatok egyrészt e-mailben (tandor@vnet.hu) legkésőbb 2017. április 15-ig, másrészt a Könyvfesztivál „Irodalom Jelmezben” regisztrációs pultjánál jelentkezzenek be 2017. 04. 22-én, 1011 óra közt.

 

Kérdések, információk a tandor@vnet.hu címen tehetők fel és kaphatók!

cikkfeltöltő: 
GB