Indulhat a 3-as metróvonal középső szakaszának felújítása

 Németh Zoltán / BKV)

(fotó: Németh Zoltán / BKV)

Elkezdődhet az M3-as metróvonal középső szakaszán levő megállók felújítása, miután november 27-én aláírták az erről szóló szerződést – írta közleményében a BKV.

Korábbi cikkek a témában:

Ismét kitolta a BKV a 3-as metró felújítására kiírt közbeszerzés határidejét

Eredményes közbeszerzési eljárás után november 27-én megtörtént a középső vonalszakasz állomásainak felújításáról szóló szerződés aláírása. A szerződés nettó értéke 90,9 milliárd forint tartalékkerettel együtt, kivitelező a Swietelsky Építő Korlátolt Felelősségű Társaság, a teljesítési határidő 2022. év vége – közölte a BKV.

Mint írták, "a középső vonalszakasz rekonstrukciója már a déli szakasz átadása előtt elkezdődik. A tervek szerint 2020 márciusától az Arany János utca és Ferenciek tere, 2020 júliusától pedig a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásokon is elindul a korszerűsítés. Az említett megállóhelyeken – az utastérben zajló munkálatok idején – a metrószerelvények megállás nélkül áthaladnak".

A Nyugati pályaudvar és a Semmelweis Klinikák állomások közötti szakasz teljes lezárása a déli szakasz forgalomba helyezése után, 2020 végén várható. A Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások felújítására az utolsó ütemben, 2022-ben valósul meg – jelezte a közlekedési társaság.