Ilyen lesz az új Néprajzi Múzeum

Néprajzi Múzeum - ilyen lesz (forrás: Liget Budapest)

A burkolatot már felszedték és jelenleg a közműkiváltási munkálatok, valamint a résfal építésének előkészületei zajlanak a Városliget melletti Ötvenhatosok terén, ahol az új Néprajzi Múzeum épül.

A nemzetközi építészeti tervpályázaton nyert magyar Napur Architect építésziroda által tervezett új múzeumépület a tervek szerint 2019 augusztusára lesz kész. A látogatók 2020 végétől több szakaszban vehetik birtokba, teljes egészében pedig 2021 májusától fogadja az érdeklődőket.

A múzeum egy korszerű, minden szempontból világszínvonalú, a szakmai követelmények, valamint gyűjteményi és látogatói igények szerint kialakított 34 ezer négyzetméteres épületben kap új és végleges otthont a Városliget szélén lévő egykori parkolók helyén. 

Az új épületben a múzeumpedagógiai interaktív terek és a gyermekmúzeum az oktatást szolgálják majd, és a jelenleginél négyszer nagyobb kiállítótér várja majd a látogatókat, lehetővé téve, hogy a raktárakban őrzött rendkívül értékes gyűjtemény lényegesen nagyobb részét is bemutathassák.

Az új épület látványterveit ITT tudjátok megnézni.