II. Közösségi Kertek Éjszakája 2017.09.02.

II. Közösségi Kertek Éjszakája  2017.09.02.

 
Az elmúlt években több tucat közösségi kert jött létre Budapesten, és vidéken. A közösségi kertek élő zöld felületek a város szövetében, amelyek sokféle funkciót látnak el: közösségi események, a környezetvédelem, egészségmegőrzés, oktatás és a közösségi kultúra modern városi színterei, társadalmi hatásai ma már mérhetőek. Mindemellett a pihenés és rekreáció területei, élő zöld szigetek a belvárosi betontájképben, és nem utolsó sorban haszonnövények is termeszthetőek.

Az elmúlt években különböző szervezésben és tulajdonosi háttérrel számos közösségi kert jött létre Budapesten és vidéken. 

A GrundK3rt kezdeményezésére idén újra lesz Közösségi Kertek Éjszakája, ahol alulról jövő kezdeményezésként a város(ok) titkos kertjei ismét megnyitják kapuikat és érdekes programokkal, betekintési, bejárási lehetőséggel, több helyen finom falatokkal és közösségi eseményekkel várják az érdeklődőket.

 

Ez az program lehetőséget nyújt bepillantani a Kertek izgalmas és változatos világába, célja, hogy felhívja a figyelmet ezeknek a városi tereknek az értékeire és közösségteremtő erejére.  

 

A KÉK által működtetett kertek is csatlakoztak a programhoz:

A Kisdiófa Kert programja

A Leonardo Kert programja

Az IBIS Kert programja

A Kerthatár Kert programja
A Csárdás Kert programja 

 

 

Minden Kert egyénileg szervezi programjait, a változás jogát fenntartva.

A nyilvános, ingyenes és immár országos eseményhez csatlakozó kertek listája és a részletes program megtalálható a Közösségi Kertek Éjszakája vagy a kertek egyéni  facebook oldalán
 

Időpont: 2017. szeptember 2. (eltérő időpontokban!)

cikkfeltöltő: 
GB