Honfoglalás és államalapítás - Meghívó egy új történelmi sorozat első kötetének bemutatójára

Új történelmi sorozat!!!

M E G H Í V Ó

Font Márta és Sudár Balázs

Honfoglalás és államalapítás A törzsszövetségtől a keresztény királyságig (9-10. század)

című könyv és bookazine bemutatójára

 2019. április 24., szerda 17.00 óra Örkény István Könyvesbolt

(1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

 A kötetet és a sorozat tematikáját Medgyesy Zsófia, a sorozat szerkesztője mutatja be a szerzők közreműködésével

 Moderátor: László Ágnes

Tudunk-e még újat mondani a magyar történelemről? Érzésem szerint, igen! Abban pedig biztos vagyok, hogy újra és újra beszélnünk kell a magyar történelemről. Lehetőleg újszerűen.

Most induló hétrészes sorozatával a Kossuth Kiadó arra vállalkozik, hogy az eddigieknél színesebben, érdekesebben mutassa be a magyarság és Magyarország történetét. A tárgyszerű eseménytörténetet számtalan képpel, térképpel, ábrával és infografikával tesszük „láthatóvá”, a mai fiatal nemzedék számára is befogadhatóvá. (Medgyesy Zsófia)

Induló témánk a magyar „országszerzés”: a vándorlástól a honfoglaláson át Szent István király államszervező munkájáig. A most induló hétkötetes magyar történelmi sorozat első kötete a magyar őstörténet legújabb kutatási irányait is felvázolva vezeti az olvasót Etelköztől a Kárpát-medencéig, majd a kötet második felében Géza fejedelem és István király államszervező munkáját mutatja be részletesen. A sorozat kötetei sok-sok látványos illusztrációval, részletes térképekkel, magyarázatokkal, tematikus egységekkel és idővonallal teszik szemléletessé az egyes korszakokat.

A szerzők: Sudár Balázs (Honfoglalás rész) az MTA BTK Magyar Őstörténet Témacsoportjának vezetője, történész, turkológus és egyúttal hagyományőrző

Dr. Font Márta (Államalapítás rész) történész, a középkor kutatója, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, az MTA doktora, az Akademie der Wissenschaften und Literatur (Mainz) levelező tagja, Kelet-Európa történelmének kutatója, szakterülete az Árpád-kor, illetve a közép- és kelet-európai régió

 

A bemutatót követően a szerzők dedikálják a könyvet, amely a helyszínen kedvezményes áron vásárolható meg.

Kérjük, jelezze vissza részvételét az agnes.laszlo@kossuth.hu címre.

 

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

László Ágnes

kommunikációs vezető

www.kossuth.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB