Hogyan dolgoznak a fiatal építészek? // A pesti Belváros régi terei // Közösségi tervezés a Római-parton // Média Építészeti Díja pályázat

Trust your Architect! Hogyan dolgoznak a fiatal építészek?

Hogyan dolgoznak a fiatal építészek?

Honnan lehet érdemi inspirációt nyerni egy tervhez? Mi az a kulcspillanat amikor minden kitisztul, és rátalálunk a helyes irányra? Ha megvan a koncepció, milyen eszközökkel érdemes bemutatni az érintett döntéshozóknak és az érdeklődő nagyközönségnek az elképzelésünket? Hogyan lehet közösen, partnerségben a megbízóval együtt alakítani a terven?

Az építészet tervezés egy rendkívül összetett és sokszereplős munkafolyamat, melyben az építésznek együtt kell működnie nemcsak a szakágakkal és a különböző hatóságokkal, hanem a döntéshozóval és az elkészült teret használókkal is. A prezentáció, a folyamatos változáshoz való alkalmazkodás mind olyan fontos képességek, melyek tanulhatóak már az építészeti praxis legelején. Az idei évadnyitó Trust your Architect! eseményen a meghívott építészek műhelytitkai és azok a praktikus lépések lesznek a fókuszban, melyek a későbbiekben is meghatározzák egy épület sorsát. Gyertek minél többen! 

Beszélgetők: Balogh Csaba (Konkrét Stúdió), Biri Balázs (Hetedik Műterem), Tihanyi Kristóf (3AD Építész Iroda)
Moderátor: Kádár Bálint (ADI Studio)

 

A részvétel ingyenes!
Az esemény létrejöttét az NKA és Graphisoft támogatja.

 

Időpont: 2018. szeptember 10. 19:00-21:00

Helyszín: KÉK (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

 

 VÁROSI SÉTA 
 
A pesti Belváros régi terei

 

2018. szeptember 8. 11:00-13:00

 
A régi európai város szűk volt: kicsi telkek, szűk udvarok, keskeny utcák, amelyeket csak néhány kis tér tett szellősebbé. És mit gondoljunk arról, amikor a város modernizálása lyukat ütött a TÉR-IDŐ eme szövetén, eltüntetve az elmúlt IDŐ-t, hogy teret adjon a TÉR-nek. Pest története hét régi pesti tér történetén keresztül, a város kezdeteitől napjainkig.képet vetíthet egyenként 20 másodpercig! 

Regisztráció: ITT! Max 25 fő!

 

 KÖZÖSSÉG 

Közösségi tervezés a Római-parton

 

Most Te is alakíthatod a Római-part jövőjét! Kérjük, szánjál 15-20 percet ennek a kérdőívnek a kitöltésére, ha érdekel, mi lesz Budapest egyik utolsó, természetközeli állapotban megmaradt partszakaszával.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a készülő Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) kapcsán hirdetett közösségi tervezést a hullámtér területére. Az első kérdőívben szó esik az épületállományról, kívánatos funkciókról, saját parthasználati szokásaidról. 

Bízunk benne, hogy az Önkormányzat által kezdeményezett folyamat eredményeképpen sikerül megteremteni egy közös víziót a Rómairól, ami segíti értékeinek megőrzését és közösségi alapú fejlesztését.

Kitöltési határidő: szeptember 30.

 

 PÁLYÁZAT 

Média Építészeti Díja 2018

 

Van egy jó épületed vagy terved? Akkor ne habozz, hanem regisztráld azt az idei Média Építészeti Díjára!A MÉD célja, hogy figyelmet szenteljen és bemutassa az itthon egyre növekvő számú, nagy volument jelentő beruházások minőségi szempontjait, elismerve az értékes épületek, épületcsoportok létrehozását. Olyan beruházások pályázatait várják a zsűrik, amelyek fejlesztik a környezetet, jelentős városfejlesztési energiákat mozdítanak meg, és vállalásuk összhangban van mind az épített emberi környezet színvonalának emelésével, mind a városkép nívós alakításának törekvésével.

 

További információ az alábbi linkeken érhető el:

Regisztrálj a 14. Média Építészeti Díjára: http://epiteszforum.hu/regisztralj-a-14-media-epiteszeti-dijara1

jelentkezési határidő: szeptember 21.

A jövőt építők, a közösség fenntartható terei 2.0: http://epiteszforum.hu/a-jovot-epitok-a-kozosseg-fenntarthato-terei-20jelentkezési határidő: szeptember 30.

Lechner Tudásközpont különdíj: http://epiteszforum.hu/ujra-lehet-palyazni-a-lechner-kulondijara1 jelentkezési határidő: október 1.

 

 CSATLAKOZZ 

Csatlakozz a KÉK Pártolói Köréhez!

 

Ha egyetértesz céljainkkal, és szívesen hozzájárulnál ahhoz, hogy továbbra is megfelelő színvonalon valósíthassuk meg, illetve bővíthessük programjainkat, csatlakozz a KÉK Pártolói Köréhez! 

 

A befolyó összeget az alapítvány központi működésének és közhasznú tevékenységének fenntartására fordítjuk!

 

KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK 

HUNGARIAN CONTEMPORARY ARCHITECTURE CENTRE 

cikkfeltöltő: 
GB