Harmadik hete zárt osztályon az épelméjű terézvárosi kilakoltatott

Pomáz-Budapest, 2016. augusztus 2. kedd (MSZF)

A terézvárosi polgármesteri hivatal által július 15-én erőszakkal kilakoltatott, bilincsbe vert és pszichiátriára hurcolt 72 éves Hüvelyes Lajost harmadik hete tartják a Gálfi Béla kórház zárt osztályán, noha orvosai szerint épelméjű, és nem szorul sem kezelésre, sem gyógyszerezésre – hívta fel a figyelmet a Magyar Szociális Fórum kedden kiadott jelentésében.

A zárt osztály orvosai tudatták Hüvelyes Lajossal, hogy bármikor elhagyhatja a kórházat. De mivel a szerencsétlen rokkantnak nincs hová mennie, hiszen a terézvárosi elöljáróság elvette tőle egyetlen otthonát, kénytelen-kelletlen a pszichiátriai betegek között tölti napjait. A kerületi vezetésnek – a jelek szerint – nem sürgős a megígért tatárszentgyörgyi házról szóló lakhatási szerződés megkötése – írja az MSZF. A szerződést azért nem tudják nyélbe ütni, mert a kilakoltatásakor eltűntek Hüvelyes személyi iratai, és nélkülük nem tudják kitölteni az adatokat. Bundula Csaba alpolgármester telefonon azt ígérte Hüvelyes Lajosnak, hogy augusztus 8-án Tatárszentgyörgyre költöztetik a kórházból.

Az MSZF megjegyezte: nem világos, miért egy zárt osztályon kell kivárnia a terézvárosi polgármester ügyintézését Hüvelyes Lajosnak.

A Lánchíd Rádióban elhangzott nyilatkozatában Bundula Csaba kirohant a mozgáskorlátozott rokkant emberi jogait védő Magyar Szociális Fórum ellen, és azzal az állítással próbálta védeni eljárásukat Hüvelyes Lajos bilincsbe veréséért és pszichiátriára szállításáért, hogy Hüvelyest az MSZF alapító-szervezője, Simó Endre záratta be a bolondok házába (sic!).

A Magyar Szociális Fórum vezetője a Hírhatár hírportálon azt írta a terézvárosi alpolgármester magatartásáról, hogy éppolyan közveszélyes, mint az, hogy egy épelméjű embert zárt osztályra csukjanak.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.